Rukomet

Tomić: Jedinstvo je sposobno izboriti nastup u Europi

Jedinstvo
17.02.2016.
u 12:57

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva već 20 dana pripremaju se za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Treniraju dva puta dnevno. Težište rada stavljeno je na stjecanje fizičke spreme.

Trener Zvjezdan Tomić kaže da sada slijede utakmice za uigravanje. Osim golmana Aide Demirović, koja je prerano okončala karijeru, sve igračice su na okupu. Novih imena za sada nema.

- Procijenili smo da ova ekipa ima fizionomiju i da ne treba dovoditi nove snage. Pripreme se odvijaju u radnoj atmosferi i igračice jedva čekaju utakmice, izjavio je za Fenu trener Zvjezdan Tomić.

Tuzlanke su do sada osigurale samo jednu pripremnu utakmicu. U Bijeljini su pobijedile Radnik 28:19. U četvrtak je dogovorena druga utakmica, u Tuzli protiv ORK Loznice.

- U nedjelju nam predstoji nastup na jednodnevnom turniru u Loznici, gdje će nam protivnice biti rukometašice dva tamošnja kluba, ORK Loznice i ŽRK Loznice Grada. Sada je vrijeme uigravanja i vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati nastavak sezone, kaže Marijana Sorak, uz Admiru Zvekić, golgeter Jedinstva.

Iako im je ovo prva sezona od povratka u Premijer ligu BiH, tuzlanske Labudice imaju visoke ambicije.

- Trenutno smo na 4. poziciji, a želimo otići korak dalje. Uz malo sreće možemo među tri najbolje ekipe, a to znači da bismo mogli izboriti nastup u Europi. U ovom trenutku za nas bi to bio veliki uspjeh, smatra trener Tomić.

U Jedinstvu očekuju izvlačenje parova četvrtine finala Kupa BiH, gdje također žele napraviti dobar rezultat.

- Lani smo kao ekipa iz nižeg stupnja natjecanja igrali u polufinalu Kupa BiH. Ako nam se ukaže prilika, pokušat ćemo ovoga puta doći do finala, a tada je sve moguće,  ističe kapetan Jedinstva Nermina Kušmić – Jogunčić.

Drugi dio sezone u Premijer ligi BiH počinje 27. veljače, a Jedinstvo gostuje u Mostaru protiv Lokomotive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije