nisu ga pustili

Tomiću novi ugovor do 2020. godine

17.10.2018.
u 08:10

Bez obzira na dobre igre koje pruža u Sloveniji te na činjenicu kako je jedan od najzaslužnijih što je Olimpija nakon dugo vremena postala prvak, Tomić nije ni na širem popisu kandidata za reprezentaciju BiH

Tomislav Tomić je u prošlom prijelaznom roku bio povezivan s ruskim prvoligašem Uralom. Spremni su Rusi bili platiti i do 500.000 eura za usluge ovog veznjaka, ali Olimpija se predomislila vezano uz tu ponudu. Tomić u Sloveniji kotira kao jedan od najboljih tamošnjih veznih igrača, pa su mu već dulje vrijeme nudili novi ugovor jer prethodni mu je isticao na kraju ove sezone.

- Ta je opcija za Rusiju propala, bila je to prilika u kojoj sam možda mogao financijski proći puno bolje. Ipak, u Ljubljani mi je lijepo, postigli smo dogovor o novom ugovoru. Jučer sam stavio potpis na novi poboljšani ugovor. Vodstvo kluba mi je pokazalo koliko me cijeni i mogu reći kako sam i više nego zadovoljan novim poboljšanim uvjetima. Tim više jer smo postigli dogovor da ako se dogodi ponuda poput one koju je dao Ural, imam slobodne ruke - kazao nam je dobro raspoloženi Tomić.

Slovenska 1. liga poželjno je odredište za ovdašnje nogometaše. Nema kluba u kojemu nema nekog od igrača iz BiH. Prosječni igrači u toj ligi mogu zaraditi u eurima ono što u BiH primaju u markama. Jači klubovi poput Olimpije ili Maribora svojim najboljim nogometašima mogu ponuditi godišnja primanja u rasponu od 100.000 do 150.000 eura, plus dodatne pogodnosti poput smještaja, auta... Ipak, Tomić je u Sloveniji, prije svega, zadovoljan uvjetima za rad.

- U našem je klubu milina trenirati. Imamo odlične uvjete za rad, ovdje se osjećate kao nogometni profesionalac. Glavnu riječ u ligi vodimo Maribor i mi, ali ima tu još nekoliko klubova koji su nam blizu. Liga je prilično jaka i dobra platforma za igrače koji žele napredovati. Osobno mi je taj segment jednako značajan kao i bilo koji drugi - dodao je Tomić.

Tomić tvrdi kako bi i Premijer liga BiH krenula nekim boljim putem ako bi se u njoj primijenio slovenski princip.

- Slovenci imaju bolju infrastrukturu od nas, a opet igraju ligu s 10 klubova. Ako bi se Premijer liga smanjila na 10 klubova i ako bi se igrala u četiri kruga, to bi s vremenom popravilo kvalitetu nogometa. To nije velika promjena, a posebno bi mogle napredovati jače momčadi koje bi međusobno igrale više jakih utakmica - tvrdi Tomić.

Bez obzira na dobre igre i kontinuitet, Tomić nije na nekom širem popisu kandidata za reprezentaciju BiH.

- Pozivu se uvijek nadam, a do tada se trudim biti bolji. Redovito pratim situaciju u bh. nogometu, posebno u svojim bivšim klubovima. U tijeku sam svega, nastojim raditi na sebi, pa što bude - zaključio je Tomić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije