Za vikend se igra 2. kolo Prve nogometne lige FBiH

Tomislav traži pobjedu protiv opasne Stupčanice

19.08.2023.
u 13:23

Budućnost, Goražde, Radnik i Sloboda nakon 1. su kola zasjeli na vrh ljestvice Prve nogometne lige Federacije BiH s po 3 boda nakon što su svladali TOŠK, Mladost, Gornji Rahić i Rudar pa će nastojati novim pobjedama ostati u vodstvu. Šest susreta igra se u subotu u 17 sati, osim u Zenici (20). Gornji Rahić i TOŠK ugostit će Mladost i Gradinu u nedjelju (17).

Nekako najlakše zadržati vodstvo mogla bi Sloboda jer i u 2. kolu igra kao domaćin. U goste na Tušanj stiže joj Jedinstvo, koje je jesen počelo remijem Pod borićima protiv BFK Simm-Bau. Sloboda će tražiti novu pobjedu, barem malo lakše izborenu nego onu (3:2) protiv Rudara. Tuzlaci žele odmah izboriti povratak u društvo premijerligaša, a najlakši način je "nizati pobjede iz kola u kolo"...

Budućnost gostuje u Maglaju kod BFK Simm-Bau. Pokušat će pobijediti, ali i BFK "ima konja za trku", pa ćemo vidjeti što će biti... Goražde je sezonu počelo osvajanjem tri boda u gostima kod Mladosti. U 2. kolu opet gostuje, ovaj put u Kaknju kod Rudara. Goraždani su tamo već pobjeđivali pa im se možda opet posreći.

Tomislav još nije počeo prvenstvo, jer mu je susret 1. kola u Gradačcu zbog tragedije i višestrukog ubojstva odgođen. O tome će momčad trenera Duška Vraneševića razmišljati tek kad "odradi" utakmicu 2. kola protiv Stupčanice. Igra se na obnovljenom stadionu, gdje je glavna tribina natkrivena. Tomislav je blagi favorit, ali i Stupčanica je najavila borbu za vrh ljestvice. Trener Bratstva Nikola Nikić također najavljuje borbu za naslov. U Gračanicu stiže Zvijezda, Nikićev bivši klub. Jedino je sigurno - obje će momčadi imati jaku potporu s tribina. TOŠK će pokušati poništiti poraz u Banovićima tako da pobijedi Gradinu. Domaćin je svakako i favorit, ali momčad iz Srebrenika neće se lako predati.

Novak Gornji Rahić pokušat će svladati Mladost, a Mladost će pokušati ostati neporažena. Obje momčadi ne mogu se radovati pa ćemo vidjeti tko će biti razočaran nakon utakmice. Čelik će na Bilinu polju sve učiniti da u večernjem susretu (20 sati) svlada Radnik i opravda nade sigurno punog gledališta. A nade su: tri boda, osvajajanje naslova i povratak u društvo premijerligaša...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije