što je bilo Travančiću

Trebao je biti zvijezda bh. nogometa i Hajduka, a sa 26 godina vrijedi samo 25 tisuća eura

Facebook/TOŠK Tešanj
13.10.2019.
u 16:58

Mnogi su mladići u ponajveće klubove u HNL-u dolazili pod prizmom „novi Modrić“, „novi Kranjčar“ ili pak „novi Boban“. Naravno, jako je malen broj onih koji su takva očekivanja opravdali, a puno je više onih koji su izgorili te u konačnici nisu ostvarili ni izbliza karijere kakve su im neki stučnjaci predviđali.

Jedna od takvih je i Anid Travančić, 26-godišnji veznjak koji je prije osam godina bio tretiran kao buduća zvijezda Hajduka i nekime tko bi u budućnosti mogao biti nositelj igre BiH reprezentacije. Pričali su tada kako je taj tada 18-godišnji veznjak jedan od onih koji drugačije od ostalih udara loptu, ali taj isti veliki potencijal nikada u svojem punom obujmu nije došao do izražaja, piše Germanijak.hr.

Neki su bili Modrići, neki Kranjčari, ali Anid Travančić trebao je biti novi Senijad Ibričić. Baš kao i kod popularnog Ibre, talent Anida Travančića prvo su prepoznali u Veslačkoj pa se tako NK Zagreb sada gleda kao njegov prvi klub. U zimu 2011., sa samo 18 godina, Travančić je potpisao za Hajduk. Kako to biva u Hrvatskoj, o njemu su se odmah pisale bajke kako je to igrač kojeg je Hajduk čekao, ali nakon svega šest mjeseci provedenih u gradu pod Marjanom Bili su se zahvalili ovom mladiću.

Otišao je onda Travančić u Lokomotivu, da bi nakon toga prvi put seniorski nogomet zaigrao u dresu Čelika iz Zenice. U narednih sedam godina promijenio je isto toliko klubova, a zanimljivo da je u sezoni 2014./2015. ovaj mladić uzeo „pauzu od nogometa“. Zanimljiva odluka nekoga tko je tada imao 21. godinu…

Prošle zime nosio je dres austrijskog trećeligaša Team Wiener Linie, a od ovog ljeta odlučio je kako bi bilo najbolje da se vrati kući, u rodni Tešanj.

Priključio se tako Travančić svojoj novoj momčadi koja se trenutno nalazi na 6. mjestu Prve lige FBIH (druga liga, budući da se prva liga zove Premijer), a u dosadašnjih devet kola Travančić je upisao svega dva nastupa, odnosno 117 minuta za svoju novu/staru momčad.

Ipak, kako doznaju BiH mediji, Travančić je po povratku u klub iz svojeg rodnog grada u nekoliko navrata pokazivao nedisciplinu pa se tako u jednom trenutku nije pojavio na dva treninga TOŠK-a bez da je ikome išta javio.

Prema svemu sudeći, ovaj ofenzivni veznjak koji je upisao 10 nastupa za U–17, odnosno dva nastupa za U–21 reprezentaciju BiH netko je tko je mogao biti izvrstan nogometaš, ali je nažalost njegova karijera otišla u nekom potpuno drugom smjeru…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije