Marcus Anfang

Trener njemačkog velikana optužen da je lažirao covid propusnicu, podnio ostavku

20.11.2021.
u 15:47

Trener Werdera iz Bremena Marcus Anfang podnio je ostavku nakon što su njemačke vlasti protiv njega pokrenule istragu zbog sumnje da je koristio falsifikovani covid certifikat.

Werder je vijest potvrdio u subotu, a dodaje se da je uz Anfanga klub napustio i njegov pomoćmnik Florian Jung. Vijest o tome da je trenerski dvojac pod istragom zbog sumnje u falsifikovanje covid certifikata pojavila se u petak uvečer.

“Zbog velikog stresa koji je ovo izazvalo svima u klubu, timu, ali i mojoj porodici i meni, odlučio sam da odmah podnesem ostavku na mesto trenera Werdera“, naveo je Anfang u izjavi u kojoj odbacuje sve optužbe.

“Zatražio sam od kluba da poništi moj ugovor i to je i učinjeno“, dodao je sada vać bivši strateg Werdera.

U petak je Anfang rekao da nije uradio ono što mu se stavlja na teret:

“Dva puta sam vakcinisan u zvaničnim centru za vakcinaciju, tamo sam dobio naljepnice koje sam stavio na žuti covid certifikat kao što to rade i svi ostali revakcinisani građani. Nakon toga su ti podaci digitalizovani u apoteci i smatrao sam da je sve u redu. Nadam se da će se sve razriješiti veoma brzo“, rekao je.

Werder je trenutno osmi u Bundesligi 2 nako ispadanja iz Bundeslige prošle sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije