Olimpijske igre

Tuka najveća uzdanica, Alić i Pezer su isto aduti u Riju

31.07.2016.
u 08:00

Bh. tim za iduće Olimpijske igre u Rio de Janeiru činit će natjecatelji Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, tenisači Damir Đumhur i Mirza Bašić, džudistkinja Larisa Cerić, streljačica Tatjana Đekanović te plivači Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo.

Na Tuki najveći pritisak

Najviše se na Olimpijskim igrama u Riju očekuje od sjajnog Amela Tuke, koji će na otvorenju Igara nositi zastavu Bosne i Hercegovine. On je čitavu polusezonu u suradnji sa svojim trenerom podredio nastupu na Olimpijskim igrama, a pred polazak za Brazil nije krio svoja nadanja u ostvarenje rezultata kojim će obradovati sve poklonike sporta.

- Sve ono što mi je trener rekao, uradio sam. Vjerujem mu, jer je vrhunski stručnjak i tvrdio je kako će moja forma biti najbolja na Olimpijskim igrama. Najvažnije je da sam zdrav, a vidjet ćemo što slijedi. Svjestan sam kako svi očekuju dobar plasman, a i ja idem ostvariti što je moguće bolji rezultat. Želim tu medalju i dat ću sve od sebe kako bih je osvojio. Bit će teško, jer to su Olimpijske igre, i svi se spremaju i tempiraju za to natjecanje. Nikoga ne smijete podcijeniti, netko novi može doći i sve vas iznenaditi, kazao nam je Amel Tuka.

Najuspješniji bh. atletičar zahvalan je svima što mu je ukazana čast da na otvaranju Olimpijskih igra u Riju nosi zastavu svoje države, i to će mu biti dodatni motiv da pokuša napraviti rezultat za pamćenje.

U zeničkoj bazi bh. olimpijaca izuzetna je radna atmosfera, koja počinje jutarnjim dogovorom i zagrijavanjem, zatim se ulazi u rezultatski trenažni proces.

- Moja očekivanja su realna i kada idem na velika natjecanja, uvijek je želja da uđem u finale i da se prođe najteži dio puta kvalifikacija. Na svim velikim natjecanjima Balkanijadi, Mediteranskim igrama, europskim prvenstvima, Svjetskom prvenstvu, bio sam u finalu. Jedino nisam bio u finalu Olimpijskih igara i stvarno mi je želja i cilj zaokružiti sva kompletna natjecanja nastupom u finalnim nastupima u Riju, kaže nam Hamza Alić.

Osim njega, u bacanju kugle nastupit će Kemal Mešić i Mesud Pezer, koji je nakon Amsterdama nastavio trenirati u Zenici.

- Mlad sam i odlazak na Olimpijske igre smatram najvećim uspjehom do sada, sjajan je i osjećaj da si među svjetskom atletskom elitom jer to je san svakog sportaša, a meni se ostvario. Volio bih da bilo tko iz našeg malog olimpijskog tima osvoji medalju ili uđe u finale svoje kategorije, to bi nam bila velika nagrada za napore koje smo uložili u razvoj bh. sporta, istaknuo je Pezer.

Želja je plasman u finalu

Trener bacača kugle Mehmed Skender ponovno će na Olimpijske igre kao trener, ovo su mu četvrte igre, jer je bio natjecatelj u Barceloni i onda dva puta kao trener. Među njegovim natjecateljima je mir i tišina, koja “kao da obećava”.

- Uvijek, kada idemo na velika natjecanja, želja nam je da to bude finale i to bi bio veliki uspjeh, kazao nam je Skender.

BiH na Igrama u Riju ima solidne šanse za uspjeh u bacačkim disciplinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije