Premijer liga BiH

Tuzla City svladao Sarajevo na Koševu

sportsport.ba
19.07.2021.
u 20:05

Tuzla City svladala je Sarajevo sa 2:1 u susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom na Koševu.

Šokantno je ova utakmica počela za Bordo tim. Već u trećoj minuti gosti su poveli s 1:0.

Mešinović dobro prolazi po lijevoj strani obrane Sarajeva, ubacuje u kazneni prostor gdje se na pravom mjestu nalazi Sulejman Krpić koji pogađa za vodstvo Tuzle od 1:0, piše Sportsport.ba

Potom je Sarajevo preuzelo kontrolu nad loptom. Pokušavao je Bordo tim nešto napraviti u fazi napada, ali nisu domaći mogli napraviti dobru šansu.

S druge strane Mešinović u 19. minuti prijeti Kanuriću koji brani njegov udarac, a ostatak prvog dijela potpuno pripada Sarajevu.

Napadali su domaći sa svih strana, a u 35. minuti su došli do izjednačenja. Nakon duge akcije Halid Šabanović ubacuje u peterac, a tamo je najbolji u skoku Numan Kurdić koji je zabio za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena šansu je imao i Dervišagić, no njegov udarac odlazi pored gola i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Nastavak utakmice donosi otvorenu igru sa obje strane. Sarajevo u 55. minuti prijeti preko Palića, brani Fejzić, a s druge strane odmah uzvraća Mešinović, brani Kanurić.

Pet minuta kasnije dobra šansa za domaći tim. Fanimo dobro gađa iz slobodnog udarca, Fejziću lopta ispada, ali golman gostiju je brži od Dervišagića i hvata loptu.

Potom Tuzla stvara dvije dobre prilike. Dupovac je spasio nakon udarca Mišića, da bi nakon kornera Oremuš izbacio loptu s gol-crte.

Sarajevo je imalo veći posjed lopte, ali i tuzlanski tim je bio opasan u fazi napada. Bilo je nekolik opasnih izleta pred Kanurića, no završnice nije bilo.

U 81. minuti novi šok za domaće. Nukić je prošao po desnoj strani, ubacio je u kazneni prostor, a golman domaćih Kanurić pogrešno procjenjuje loptu. Ona dolazi do Džafića koji zabija za 1:2.

Džafić je potom isključen zbog drugog žutog kartona. Domaći su krenuli u napad, tražili su i penal nakon što je Fanimo pao u kaznenom prostoru, ali sudac Sivac se nije oglasio.

Ostalo je do kraja 2:1 za Tuzlu koja je tako odlično počela novu sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije