PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City svladao Velež i učvrstio se na prvom mjestu Premijer lige BiH

25.09.2021.
u 19:01

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na stadionu Tušanj u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 2:1 te su se tako učvrstili na prvom mjestu tabele. S druge strane, Velež je u posljednjih pet kola ostao na samo dva boda.

Tuzla je odmah krenula žestoko pa je Bogdanović već u prvim sekundama paradom obranio udarac Mirzada Mehanovića. U trećoj minuti sudac Irfan Peljto je dosudio jedanaesterac za Tuzlu nakon što je Džafić pao poslije duela s Ovčinom. Siguran realizator bio je Mehanović.
Samo pet minuta kasnije Tuzla je udvostručila prednost nakon što je Mišić uputio sjajan udarac, a Bogdanović bio nemoćan.
Igralo se zaista sjajno u prvom poluvremenu pa su prigode sijevale s obje strane. S jedne strane u prilici su bili Ćosić, Zajmović i Ovčina, dok su s druge dva napada Tuzle izblokirana u posljednji tren.
Ipak, tri minute prije odlaska na odmor Velež je stigao do izjednačenja. Nakon gužve u šesneastercu poslije izvođenja udarca iz kuta, lopta je došla do Zajmovića koji je pospremio u mrežu iz blizine. Ujedno je 2:1 bio rezultat prvog poluvremena.
Velež je u nastavku krenuo silovito po izjednačenje, a dvije prilike propustio je Cvijanović koji u oba navrata nije uspio pogoditi ni okvir gola. Posljednju veliku priliku propustio je Zeljković pred sami kraj meča pa je ostalo konačnih 2:1 za veliko slavlje domaće ekipe. Inače, na ovom meču smo vidjeli veliki broj prekršaja, njih čak 40, što je u velikoj mjeri umanjio kvalitet utakmice.
Tuzla se s ovom pobjedom učvrstila na prvom mjestu s četiri boda više od drugoplasiranog Zrinjskog. Velež je ostao na desetoj poziciji budući da su im oduzeta tri boda. Ekipa iz Tuzle u narednom kolu dočekuje Sarajevo, dok će Velež gostovati Posušju.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City - Velež 2:1 (Mehanović pen. 3', Mišić 8' - Zajmović 42')

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije