Novi izbornik

Tuzlak će voditi najjaču Hrvatsku na Eurobasketu

damir mulaomerović
21.01.2022.
u 13:45

Damir Mulaomerović novi je izbornik reprezentacije Hrvatske u košraci. Rođen je 1974. u Tuzli gdje je, u Slobodi Dita, i započeo svoju košarkašku karijeru. Kao 17-godišnjak preselio je u Zagreb, zaigrao za Cibonu, uzeo hrvatsko sportsko državljanstvo i postao hrvatski reprezentativac. A za Hrvatsku je nastupio na Olimpijskim igrama u Atlanti te na četiri Eurobasketa (1997., 1999., 2001. i 2003.).

U međuvremenu, nakon odlaska iz Cibone (1998.), igrao je za niz velikih europskih kluboa (Fortitudo, Efes Pilsen, Panathinaikos, Real Madrid, Olympiacos) pri čemu je s atenskim Panathinaikosom, vođenim od Željka Obradovića, postao i europski prvak.

Igračku karijeru okončao je u 38. godini u dresu Košarkaškog kluba Zagreb u čijim je bojama igrao i Euroligu, a "mravi" su mu bili sedmi euroligaški klub u karijeri.

Trenersku karijeru započeo je 2013. u matičnoj tuzlanskoj Slobodi u kojoj se nametnuo do mjere da ga je u prosincu 2015. angažirala Cibona. A "vukove" je vodio sve do lipnja 2017. kada mu je tadašnje klupsko vodstvo bez većeg razloga uskratilo povjerenje. A on je doveo momčad do finala domaćeg prvenstva u kojem je već tada financijski krhka Cibona pružila izniman otpor višestruko skupljoj Cedeviti izborivši čak i majstoricu (2:3).

Nakon toga, Mula se prihvatio posla trenera Prištine ali i mjesta izbornika nacionalne vrste Kosova, a godinu prije obnašao je i posao izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine. Posljednje dvije godine je pak bio prvi pomoćnik dosadašnjeg hrvatskog izbornika Veljka Mršića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije