BOKS

Tyson Fury i njegova Paris nisu spavali zajedno sve do prve bračne noći

NISYDN/Pixsell
25.02.2020.
u 08:30

Fury je posve ogolio Wilderove tehničke nedostatke. Teddy Atlas, bivši trener Mikea Tysona, čak je kazao da je Wilder tehnički vrlo tanak pa snaga njegova udarca protiv pametne taktike nije mogla doći do izražaja

“Long live Gipsy King.” Tako od noći sa subote na nedjelju kliču fanovi novog svjetskog teškaškog prvaka po WBC verziji Tysona Furyja.

A on je s prijestolja skinuo nokauterskog kralja Deontaya Wildera kojeg je tako premlatio (u udarcima je to bilo 82:34) da je kut strašnog tamnoputog bombardera “molio za milost” (TKO 7).

U trenutku kada je Fury njihova borca imao na konopcima i dok je sudac u ringu Kenny Bayless razmišljao hoće li Amerikancu i treći put brojiti, iz Wilderova kuta doletio je ručnik.

Mrcvarenje pokretne mete

Oni koji nisu vidjeli taj ručnik zapitali su se nije li se sudac prerano odlučio za prekid, no u Wilderovu stožeru su procijenili da svom šefu moraju spašavati zdravlje, što je podržao i njegov veliki navijač, NBA košarkaš LeBron James.

Jer, kako su se do te sedme runde odvijale stvari u ringu lasvegaške MGM Arene, bilo je jasno da bi se samo nastavilo “mrcvarenje pokretne mete”.

I dobro su učinili jer Wilder je od nekoliko rundi ranije imao razbijen bubnjić pa mu je išla krv iz lijevog uha. A i djelovao je prilično dezorijentirano i bezidejno jer nije imao rješenja za Furyjev napadački stil borbe. Britanac je odlučio napadati od prve sekunde borbe i tako unerediti Wildera koji je dosad uvijek bio “agresor” u ringu pa se u novoj ulozi nije snašao.

– Moj je plan zlostavljati zlostavljača – najavio je Fury i potpuno proveo svoj plan.

Fury je posve ogolio Wilderove tehničke nedostatke. Teddy Atlas, bivši trener Mikea Tysona, čak je kazao da je Wilder tehnički vrlo tanak pa snaga njegova udarca protiv pametne taktike nije mogla doći do izražaja.

A Fury je baš za ovu borbu promij enio trenera i to mu je donijelo mogućnost da sudjeluje u najvećoj boksačkoj priredbi održanoj u Velikoj Britaniji. Naime, vrlo brzo nakon borbe oglasio se i Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue, rekavši da njegov pulen želi meč s Furyjem. A to bi bila borba za koju bi i Wembley bio pretijesan.

– Ovo je jedinstvena prilika, kakvu možda nikad više nećemo imati, da se na britanskom tlu održi borba dvojice Britanaca za jedinstvenog, neosporenog teškaškog prvaka svijeta.

Ugledni promotor osjeća priliku za najveću moguću zaradu i on će nastojati ne propustiti je, ma koliko ovakav relaksirani Fury bio opasan za njegova utegnutog i pomalo robotiziranog borca.

Ta borba gurnula bi u drugi plan dugo očekivanu i nikad održanu borbu Joshue i Wildera, ali i treći ogled Furyja i Wildera na koji potonji, po klauzuli iz ugovora, ima pravo.

A promovirati takvu borbu sa zabavljačem kakav je Tyson Fury bit će “piece of cake” jer riječ je o istinskom šoumenu koji je nakon pobjede svojim navijačima i supruzi Paris otpjevao serenadu “American Pie”.

I nije to uopće loše zvučalo za nekoga tko se još nekoliko minuta prije tukao na život i smrt s čovjekom koji mu je mogao “otkinuti glavu”.

A gospođa Fury iznimno je važna osoba u Tysonovu životu. Upoznali su se na vjenčanju zajedničkih prijatelja kao tinejdžeri (Tysonu je bilo 17, a Paris 15), a kada su se vjenčali, mlada je imala samo 17 godina.

S obzirom na to da su oboje iz nomadskih obitelji – zvanih Irskim Putnicima – njih dvoje držali su se tradicije svog plemena pa nisu spavali zajedno sve do prve bračne noći.

Bračni par Fury do danas ima petero djece. Sva tri sina zovu se Prince, a kćerima su dali ime Venezuela i Valencia, kao da je netko vrtio globus pa odabrao ime tamo gdje je prst stao.

Jednom prilikom Paris je suprugu rekla da je trudna samo 24 sata prije borbe s Vladimirom Kličkom što ga je prilično osokolilo.

Samo godinu dana prije Paris je imala spontani pobačaj, ali to Tysonu nije htjela reći prije no što odradi borbu s Albancem Seferijem.

”Tyson će uvijek biti Ciganin”

S obzirom na to da su oboje iz obitelji Irskih Putnika i da su oboje napustili školu s 11 godina, supružnici su u prijeporu oko toga trebaju li i njihova djeca živjeti nomadskim životom.

I dok Tyson nije za to, jer je sklon da mu se djeca obrazuju, Paris je čak izjavila da će s njihovom 11. godinom izvući djecu iz škole i da će se dalje obrazovati kod kuće koju će napustiti tek kada se ožene ili udaju.

– Ja sam odgajana kao nomad i želim na isti način odgajati svoje klince – kazala je Paris, na što je Tyson proturječio supruzi:

– Zar ti misliš da živiš životom Cigana? Meni se čini da ne. Ja mislim da ti živiš životom žena nogometaša. Dakle, i ti prekidaš tradiciju, zar ne?

I doista, Paris u očima javnosti ima status wagsice, supruge slavnog sportaša koja je pod povećalom pa mora paziti kako se ponaša i što odijeva. Ono oko čega se još ne slažu jest i trajanje Tysonove karijere. Nakon što se oporavio od ovisnosti (alkohol, kokain) i izborio se s depresijom i suicidalnim mislima, on bi htio boksati do 40.

A gospođa Fury želi da on što prije završi karijeru jer je u strahu da joj muž ne doživi nepopravljivu štetu na mozgu.

Bez obzira na sav zarađeni novac, a Fury trenutačno vrijedi više od 100 milijuna eura, on ne živi u nekom rezidencijalnom kvartu nekog velikog grada, već je i dalje u svom Morecambeu na obali Irskoga mora.

No njegovih nekoliko Ferrarija te Rolls Royce i još nekoliko šminkerskih makina ne odaju sliku nekoga tko još živi načinom života svojih predaka. Unatoč tome, Furyjev otac John ističe:

– Tyson će uvijek biti Ciganin. On sada živi atraktivno, živi bolje od mnogih Cigana, no još uvijek je Ciganin, zar ne?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije