Reprezentacija

U gostima kod Grčke rezultat je važniji od igre zmajeva

11.11.2016.
u 09:00

Nogometna reprezentacije BiH tijekom današnjih prijepodnevnih sati čarter-letom trebali bi putovati u Atenu, gdje će u okviru četvrtog kola kvalifikacijske skupine za sljedeće Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage s Grčkom.

Bez previše problema

U redovima nogometne reprezentacije BiH, koja se u okviru Trening centra NS BiH pripremala u Zenici, sve planirane aktivnosti stručnog stožera odvijale su se bez većih problema.

Tijekom jučerašnjih večernjih sati reprezentativci su odradili posljednji trening pred odlazak za Atenu, a izbornik Mehmed Baždarević, ne želeći ništa prepustiti, zbog vremenskih okolnosti, “oslobodio” je igrače prijepodnevnog treninga koji je pretvoren u sastanak i šetnju. Sve se to odvija pod plaštom snažne pozitivne energije koja je, prije svega, prekrivena tišinom iz koje tek povremeno iskaču iskrice optimizma jer očigledno je svima u momčadi jasno kako su, nakon Belgije, u opciji samo nadanja u kvalifikacijske pobjede. Sudeći prema onoj narodnoj da “tko se na mlijeko oprži, u jogurt puše”, igračima i stručnom stožeru je jasno kakav su propust imali do sada i zbog toga među nogometašima provijava optimizam pred nedjeljnu utakmicu.

Problema glede igračkog kadra Baždarević i njegovi suradnici nisu imali, ako se izuzme briga o priključenju momčadi “bolesnika” Seada Kolašinca. Njegov status je jasan, a medijima ga je priopćila glasnogovornica Slavica Pecikoza koja još kaže da će Kolašinac pričekati momčad u Ateni, a “večeras će trenirati s klubom Schalke”, tako da je njegov izostanak s priprema u Zenici viša sila i cijelo vrijeme stručni stožer je bio upoznat sa situacijom oko njegova zdravstvenog statusa. Ekonomi reprezentacije su već pripremili njegov reprezentativni dres, i on će danas i u subotu trenirati s reprezentacijom u Ateni. Vratar Asmir Begović obradovao se jučerašnjem susretu s novinarima i napomenuo kako ih nije izbjegavao, nego “se čuvao proteklih dana zbog nekih okolnosti i sada je spreman za utakmicu protiv Grčke”.

- Sve je u redu, treniram normalno i bez problema, čuvao sam se iz različitih razloga i sada treniram. Svjesni kako je ovo velika utakmica i da su oni jedan od izravnih protivnika za kvalifikacije, ali ovo je samo jedna od 10 kvalifikacijskih utakmica. Bit će teško, znamo da se radi o ozbiljnoj momčadi i posebnom ozračju, znamo to mi, ali znaju i oni da smo kvalitetna momčad, kazao je Begović.

Edin Višća je u izvanrednoj natjecateljskoj formi i jedan je od aduta bh. reprezentacije protiv Grčke, također je zadovoljan priprema u Zenici, ali i najveći optimist među nogometašima.

- Svi znamo koliko nam je bitna iduća utakmica, oni imaju 9, a mi 6 bodova. Očito je da ćemo se s njima boriti za to 2. mjesto u kvalifikacijskoj skupini i mislim kako tamo trebamo ići po pobjedu, imamo kvaliteta i dobra smo reprezentacija. Svi smo svjesni loše utakmice u Belgiji, ali ako se želimo plasirati u Rusiju, moramo u Ateni ići po 3 boda. Moramo krenuti tako od prve minute na pobjedu, jer ne možemo nikako drugačije, kazao je Višća.

Moraju biti bolji

- Bez obzira na to tko dobije priliku u nedjelju, mislim da će je iskoristiti, znamo koliko nam je važna ta utakmica i tko god bude igrao, dužan je ostaviti srce na terenu. Moramo dati više nego protiv Belgije i Cipra, i moramo mnogo bolje zaigrati ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, dodao je Edin Višća.

Iako u svom klubu igra u sjajnoj formi, Višća u reprezentaciji ima drugačije zadatke i ističe kako se, kao i svi ostali, mora prilagoditi igri reprezentacije i onom što izbornik Baždarević traži od nogometaša.

- U reprezentaciji se igra drugačije, izbornik mi da svoje zadatke i ja sam podređen momčadi. Izbornik je zadovoljan mojim igrama, odradim ono što se traži od mene, a čim ne bude zadovoljan, vjerojatno neću ni igrati u početnoj postavi. Ova naša momčad ne zna taktički igrati na rezultat, i zbog toga mi moramo gore napasti Grčku, da pokažemo snagu, kako bi prvi došli do pogotka i onda bi kasnije sve bilo puno lakše, kazao je na koncu razgovora krilni igrač Edin Višća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije