TRAGEDIJA U ENGLESKOJ

U helikopteru u kojem je poginuo šef Leicestera vozio se nekada i Kramarić

29.10.2018.
u 09:37

– Nevjerojatno s koliko je strasti vodio Leicester, klub je bio njegova najveća ljubav – rekao je bivši trener Leicestera Sven Göran Eriksson.

Nakon utakmice Premier lige između Leicestera i West Hama (1:1), srušio se helikopter vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabha. Potvrđeno je da je u helikopteru bio vlasnik engleskog kluba, dva pilota, a navodno je među petoro žrtava i predsjednikova kći. 

Nakon utakmice helikopter je sletio na centar terena, kao i svaki put kada je dolazio po vlasnika Leicestera koji je poslije domaćih utakmica išao u London, no preksinoć je posljednji put uzletio sa stadiona u Leicesteru.

– Helikopter se vrtio i potom se zabio u tlo kao kamen. Članovi prve momčadi izjurili su sa stadiona u suzama. Na recepciji su svi šutjeli, čuli su se samo jecaji ljudi koji su ostali nakon utakmice – rekao je svjedok nesreće za BBC.

Schmeichel u suzama

Ubrzo nakon što se helikopter srušio, na mjesto nesreće stigli su vatrogasci i hitna pomoć.

Golman Leicestera Kasper Schmeichel u trenutku eksplozije bio je na stadionu, a kada je čuo sirene, istrčao je van i vidio helikopter vlasnika kluba u plamenu.

Schmeichel je u suzama potrčao prema mjestu udaljenom 200-tinjak metara od stadiona. Kako prenose engleski mediji, danski reprezentativac stao je ispred olupine helikoptera, uhvatio se za glavu i zaplakao. Htio je i pomoći, no helikopter je u nekoliko minuta nestao u plamenu. Jedan je hrabri vatrogasac čak pokušavao otvoriti vrata plamtećeg helikoptera, no nije uspio.

Navijači Leicestera jučer su se spontano okupljali pred stadionom, te nosili cvijeće i palili svijeće u čast preminulog vlasnika, Tajlanđanina Vichaija Srivaddhanaprabha. Nesretni 60-godišnji biznismen zauvijek će ostati u srcima navijača Leicestera jer je, zahvaljujući njegovoj viziji i pametnim ulaganjima, Leicester u sezoni 2015./16. senzacionalno stigao do naslova engleskog prvaka.

Minuta šutnje na utakmicama

– Nevjerojatno s koliko je strasti vodio Leicester, klub je bio njegova najveća ljubav – rekao je bivši trener Leicestera Sven Göran Eriksson.

Spomenimo i da su sve jučerašnje utakmice Premier lige započele minutom šutnje.

Engleski nogometni svijet šokiran je pogibijom sada nažalost bivšeg vlasnika Leicestera, a u šoku je i Andrej Kramarić, koji je baš u toj šampionskoj godini prvi dio sezone proveo u momčadi “lisica”. A zanimljivo, pri potpisivanju ugovora vozio se u istom helikopteru koji se prekjučer srušio svega 200 metara nakon polijetanja sa stadiona. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije