Mandžukić:

U Juventusu sam se prvi put susreo s problemima, ali sada želim ostati!

Mario Mandžukić
08.05.2016.
u 10:47

Juventus u nedjelju gostuje kod Verone, a u momčadi neće biti suspendiranog Marija Mandžukića koji je prikupio žute kartone. Allegri ni sam ne bi isplanirao bolji rasplet, jer je u rezultatski nevažnoj utakmici prvenstva dobio priliku da odmori važnog igrača uoči finala talijanskog kupa. Mandžukić je ove sezone postigao 10 pogodaka, a iako to i nije značajna brojka za napadača, uloga Hrvata u Juventusovom osvajanju naslova prvaka je puno veća od toga. Zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i nesebičnosti Mandžo je postao neizostavan kotačić Allegrijeve momčadi, ali ističe da mu nikada nije bilo teže priviknuti se novoj momčadi kao u Juventusu.

"Početak u Torinu nije bio jednostavan. Prvi sam put imao fizičkih problema i povezujem to s talijanskim nogometom. Dobio sam deset novih suigrača na terenu i trebalo mi je vremena da se priviknem i snađem u momčadi. Preokret se dogodio nakon utakmice sa Sassuolom: u svlačionici smo gledali jedni druge u oči i izraze lica, tada sam shvatio da ova momčad imakarakter i da će Juventus imati veliko prvenstvo," rekao je Mario Mandžukić Tuttosport, a potom je nastavio oduševljeno pričati o klubu, prenosi Goal.com

"Bio sam impresioniran organizacijom u klubu: posebno u trenucima krize sa svima - od trenera do osoblja. Znao sam povijest kluba, ali kada dođeš ovdje tek shvatiš kakav je mentalitet koji je jedinstven. Sretan sam što sam pokazao da sam bitan igrač ovome klubu."

"Massimiliano Allegri mi je pomogao puno. Želio je da dođem u Juventus, bio je uz mene i kada mi nije išlo dobro. Uvijek me podržavao. Ako je Simeone gladijator, Allegri je čvrst, čovjek od karaktera, a ideje i rezultati koje ima govore dovoljno o njemu."

U Italiji se često spominje mogući dolazak Edinsona Cavanija u Juve u ljetnom prijelaznom roku. Mandžukić kaže da postoje ljudi zaduženi za transfere i da oni odlučuju o novim igračima, ali ističe da momčad mora ostati na okupu ako iduće sezone želi napraviti iskorak.

"Želim ostati u Juventusu. Sretan sam u klubu i sljedeće godine možemo biti još bolji. Važno je zadržati mommčad zajedno jer samo u tom slučaju se možemo boriti za osvajanje Lige prvaka. Što ako dođe Cavani? To su stvari o kojima se brine klub."

Paul Pogba je jedan od najtraženijih igrača u Europi, Mandžukić navija za ostanak svog suigrača.

"U karijeri sam vidio puno sjajnih veznjaka, ali nikoga Paulovog kalibra u tim godinama, takve kvalitete i potencijala. Postat će jedan od najboljih, možda i najbolji na svijetu. Rekao sam mu da mora ostati u Torinu još koju godinu kako bi dovršio svoj razvoj."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije