Premijer liga odbojkašica

U Mostaru derbi kola i Hercegovine

27.11.2020.
u 13:53

Poslije dvotjedne stanke zbog završnice entitetskog kupa, odbojkašice i odbojkaši se vraćaju prvenstvenim obvezama. Na rasporedu su utakmice devetog, posljednjeg kola prve polovice ligaškog dijela prvenstva. U ženskoj konkurenciji u središtu pozornosti bit će hercegovački derbi Mostar – Gacko. Gačanke poslije silovitog starta stižu u Mostar uzdrmane porazima u prvenstvu i kupu od Bimal Jedinstva, međutim još uvijek je prednost na njihovoj strani. Naravno, to će biti izazov za ekipu Darka Drmaća, koja nema što izgubiti, praktično će svaki rezultat osim poraza od 3:0 biti dobar.

Odbojkašice BL Voleja protiv Jahorine, a posebice Bimal Jedinstva protiv Goražda, apsolutni su favoriti. Derbi začelja igrat će se u Gračanici, gdje domaći sastav ohrabren osvajanjem Kupa Federacije, dočekuje lukavački Smeč, a zanimljivu utakmicu očekivati je i na Ilidži gdje za sada solidnim novakinjama u „premijeri“, stižu tuzlanske „farmaceutkinje“.

Parovi i satnica 9. kola Premijer lige odbojkašica, Mostar: Mostar – Gacko(18), Gradačac: Kula – Smeč (18), Brčko: Bimal Jedinstvo – Goražde (16), Banja Luka: BL Volej – Jahorina (15), Ilidža: Ilidža – Sloboda Tuzlafarm (18). Sve utakmice igraju se sutra, 28. studenog.

Za sada nema najava odgoda ni u prvenstvu odbojkaša koji bi konačno trebali odigrati kompletno kolo. Domaljevac nakon osvajanja entitetskog kupa, ide na ozbiljan test u Kalesiju. Domaća Bosna uz sarajevsku Bosnu i Domaljevac ubraja se u pozitivna iznenađenja do sada odigranog dijela, jesenske polusezone. Dakle, neće biti lako, a utakmica će biti i dobar test Zlatku Iviću, treneru Domaljevčana, pred završnicu prve dionice ligaškog dijela sezone i odigravanje zaostalih utakmica. U ostalim utakmicama Mladost je veliki favorit protiv Modriče u gostima, dok odbojkaši Ljubinja i Kakanja, kao domaćini Magliću i sarajevskoj Bosni ostaju nepoznanice. Forma obje ekipe je promjenjiva, što znači da mogu brljirati, ali i izgubiti koji bod.

Sve utakmice osim one u Banjoj Luci igraju se sutra. Parovi 9. kola Premijer lige odbojkaša, Kalesija: Bosna – Domaljevac (19), Ljubinje: Ljubinje Bankom – Maglić (18), Kakanj: Kakanj – Bosna Sarajevo (18), Modriča: Modriča – Mladost (15), utakmica Borac (Banja Luka) – Jedinstvo igra se večeras.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije