Gradski derbi

U Sarajevu i Željezničaru optimistični

24.04.2016.
u 11:00

Sve je spremno za 107. sarajevski vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara koji će se danas od 17 sati odigrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Iako i jedni i drugi nervozno iščekuju prvi sudački zvižduk uz želju da njihov tim na kraju izađe kao pobjednik, među navijačima bordo i plave boje jučer se najviše moglo čuti - daj Bože samo da ne bude kiše.

Kriju se strategije

I zaista, barem kad se radi o domaćem sastavu, sve izgleda odlično, momčad je u formi, nema povreda i svi igrači stoje na raspolaganju treneru Almiru Hurtiću, a samo kišovito vrijeme i loš teren mogu utjecati na planove za današnji okršaj.

Kapetan Sarajeva Haris Duljević još ranije je istaknuo kako je raspoloženje u svlačionici odlično nakon četiri vezane pobjede.

- Podigli smo se na jednu višu razinu, kazao je reprezentivac naše zemlje, te se osvrnuo na današnji okršaj s plavima.

- Imamo svoje adute iako Željezničar ima dosta dobrih igrača, ali ulogu favorita bih prepustio njima. Dat ćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat. Sigurno da je naša igra prema naprijed naš adut, mada moramo gledati i na to da se što bolje obranimo, kazao je Duljević.

Naravno, ni iz jednog tabora nisu otkrivali kakvu su strategiju pripremili za protivnika, ali ako je suditi po Harisovoj izjavi, na Koševu mnogo očekuju od prekida.

- Radili smo prekide, kao i prije svake utakmice, a nadam se da ćemo tako postići pogodak Željezničaru. Ovo je moj prvi derbi na kojem nosim kapetansku vrpcu i nadam se da ću se znati iznijeti s tom odgovornošću i na kraju slaviti, rekao je Haris Duljević.

Edis Mulalić, trener Željezničara, ima specifične načine motivacije momčadi. Jasno je da je drugačiji, kako je sam rekao, od ostalih trenera, s obzirom na to da se ne uklapa u neke stereotipe, ni kada su u pitanju izjave, pa čak i stil oblačenja, a jasno je i to da, kao Željin vojnik, svoj posao radi uz velike emocije ili srcem, kako on to voli reći.

Koliko god je njegova predanost, odnosno srčanost dobra, toliko može biti i dvosjekli mač, jer u utakmicama kao što će biti današnja, Želji treba upravo ono što on traži od igrača - hladna glava. Pamet i trener, koji će nadmudriti protivnika.

Floskula, poginut ćemo na terenu je priča za široke narodne mase, a nikako dio taktike, koju Mulalić mora osmisliti. Lijepo je reći da će neko poginuti, odnosno dati sve od sebe, ali je problem kada se to ne vidi na terenu, odnosno kada “pogibljija”, nije dovoljna.

Mulalić je odigrao dovoljan broj derbija protiv Sarajeva da zna što ga danas očekuje, a uz sve to, na svojoj strani ima upravu, koja mu vjeruje, navijače, koji ga podržavaju i igrače, koji u svojim nogama imaju kvalitetu da pobijede Sarajevo i plasiraju se u Europu.

I u pravu je, prije nekoliko mjeseci nitko se nije nadao da će Željo doći u priliku da se kroz prvenstvo bori kroz Europu. Mulalić je bio jedan od rijetkih koji je vjerovao u to, a danas na Koševu vjerovanje i optimizam treba pretvoriti u realnost, jer kako je postao junakom nakon debija i pobjede u derbiju na Grbavici, tako i danas može učvrstiti svoj status legende u klubu i među navijačima.

Trener Željezničara nema problema s ozljeđenim igračima, a uvrijeđeni ga svakako ni ne interesiraju, pa će tako na teren danas poslati najbolje što Željo u ovom trenutku ima, a predvodit će ih kapetan Aleksandar Kosorić, koji vjeruje u pobjedu.

Nepredvidivi derbiji

- Derbiji su uvijek nepredvidljivi, a mi znamo koliko nam je ova utakmica značajna i tako ćemo se ponašati na terenu, tvrdi Željina petica i nastavlja:

- Ovo je za nas istinska poslastica prvenstva. Nema favorita, ali svi smo svjesni značaja ove utakmice. Došli smo u situaciju da se borimo za Europu iako smo prije nekoliko kola bili daleko. Atmosfera je jako dobra i imali smo dovoljno vremena da se oporavimo od utakmice igrane protiv Slobode. Takvi susreti se jednostavno događaju i dat ćemo sve od sebe da u derbiju popravimo dojam iz Kupa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije