Četiri hrvatska i jedan bosanskohercegovački klub u borbi za skupine Europske lige

U Sarajevu očekuju puno Koševo: Dinamo će spremno dočekati Mutua i društvo

06.08.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Druga utakmica 3. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Aalborg BK. Zoran Mamic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
08.08.2014.
u 17:56

Sarajevo će odmjeriti snage s Borussijom M'Gladbach, Hajduk s Dniprom...

FK Sarajevo nalazi se na pragu najvećeg poslijeratnog uspjeha nekog kluba iz BiH. Nakon senzacionalne pobjede nad Atromitosom u Ateni od 3:1, kada su gotovo svi otpisali bordo momčad iz 3. pretkola, igrači momčadi s Koševa smogli su snage za čudo i izborili su doigravanje u kojem će igrati dvomeč protiv Borussije iz M’Gladbacha.

- Borusija je favorit, ali ne mogu reći da smo nezadovoljni protivnikom jer očekujemo puno Koševo. Bolje je što smo domaćini u prvom susretu jer nas očekuje fenomenalno ozračje. Odavno se nije dogodilo da igramo s tako atraktivnim protivnikom, a u nogometu je sve moguće, to smo u Grčkoj i dokazali, kazao je kapetan Amer Dupovac, piše Vecernji.ba. Inače, izabranici Dženana Uščuplića pokazali su ogromnu želju i htijenje u Ateni, ali prije svega znanje kojim su u potpunosti nadigrali trećeplasiranu ekipu grčkog prvenstva iz prošle sezone.Sa svoja dva pogotka u junaka susreta prometnuo se džoker s klupe - Bilbija.

A zagrebački Dinamo će igrati protiv Petrolul iz Ploieștija, jedne od najjačih rumunjskih momčadi, koju predvodi veteran, legendarni Adrian Mutu! Podatak da je Petrolul izbacio češku Viktoriju iz Plzenja (kod kuće 1:1, u Plzenju čak 4:1 za Rumunje!), dovoljno govori da u Maksimiru treba upaliti alarm...

- Dobili smo teškog suparnika, na pripremama u Sloveniji igrali smo s njim i izgubili 0:2. Ali, ta pripremna utakmica nije nikakvo mjerilo, dobro ćemo ga proučiti i vjerujem da ćemo spremni dočekati te utakmice – rekao je Dinamov trener Zoran Mamić, piše Večernji list.

Ždrijeb u Nyonu nije bio naklonjen Hajduku. Najteži suparnik Tottenham je izbjegnut, no bijeli su dobili Dnipro, ukrajinskog doprvaka. No, ako želiš u Europsku ligu, a nisi nositelj, onda moraš izbaciti nekog jakog. A Dnipro je jaka momčad, to nije dvojbeno. Ipak, pretkolo Lige prvaka pokazalo je da se može igrati s Ukrajnicima. Kopenhagen je u Ukrajini odigrao 0:0, u uzvratu slavio sa 2:0.
– Što je ovo, ne mogu se obraniti od poziva. Ajme, kakav ždrijeb. Drago mi je što ću igrati na Poljudu, bit će lijepo susreti se s Hajdukom – kazao je za Večernji list Kalinić. U borbu za skupine Europske lige idu još dva hrvatska kluba. Viceprvak prošle sezone i osvajač Superkupa Rijeka igrati će protiv Šerifa, dok će RNK Split na noge Torinu.

Kompletnu analizu i izjave čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Komentara 2

MA
mate45
08:40 09.08.2014.

Malo morgen. Dok je Mamić u Dinamu nema prezimljavanja u Europi. To je prokletstvo.

MT
mladen.turcic
08:04 09.08.2014.

dinamo sada starta i pocinje gazit,ovu godinu cemo prezimit u europi!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije