14. izdanje MNL MZ Čitluk

U tri susreta prvog kola postignuto je 19 prekrasnih pogodaka

06.07.2016.
u 08:00

U ponedjeljak navečer pod reflektorima ŠC u Donjem Velikom Ograđeniku svečano je obilježen početak Malonogometne lige MZ općine Čitluk, koju već 14. godinu zaredom organiziraju Športski savez Brotnja i Odbor za šport mjesnih zajednica te općine. Svečanom otvaranju Lige nazočilo je nekoliko stotina vatrenih zaljubljenika u mali nogomet s područja Brotnja, koji su promatrali tri susreta 1. kola. A skupine na kojima su postignuta 23 pogotka. U ovogodišnjem prestižnom natjecanju malonogometaša Lige MZ općine Čitluk sudjeluje 20 momčadi koje su ždrijebom raspoređene u 4 skupine. Čast da prije ceremonije otvaranja odigraju prvi susret ovogodišnje Lige pripala je momčadima Gornji Ograđenici i Služan. Ograđenici su pred kraj susreta bili odlučniji i na kraju slavili pobjedu od 7:4. Nakon prvog susreta svečanost otvaranja natjecanja počela je intoniranjem “Lijepa naša” i odavanjem počasti hrvatskim braniteljima. Nakon toga se nazočnima obratio čitlučki načelnik Ivo Jerkić. On je istaknuo kako je čitlučka općina među prvima u Hercegovini organizirala općinski MNL, što je bio pravi potez jer su malonogometaši Brotnja 6 puta igrali u finalu Lige Hercegovine, a Međugorje je tri puta osvojilo laskavi naslov. Momčadima je poželio mnogo sportske sreće, sve pozvao na fer i korektnu igru i navijanje te označio službeni početak općinske Lige. I drugi susret 1. kola MNL MZ općine Čiltuk između Gornjih Hamzića i domaćina Donjeg Velikog Ograđenika bio je kvalitetan.

Neizvjesnost je trajala do 38. minute kada je kod rezultata 2:2, odlučujući pogodak postigao Dugandžić i momčadi D.V. Ograđenika osigurao veliku pobjedu. Posjetitelji su s oduševljenjem pratili i treći susret između Dragićine i Čiltuk Sela. U 4. minuti Sušac doveo je svoju momčad u vodstvo. Na 2:0 za Čitluk Selo povećao je Sulić u 14. minuti. Tek u 38. minuti susreta Dragićina je pogotkom Ivana Stojića uspjela postići jedini pogodak i ublažiti poraz za konačnu pobjedu Čitluk sela od 2:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije