POTVRDIO DANA WHITE

UFC prvaku oduzeo naslov, imamo novog vlasnika pojasa!

14.09.2017.
u 17:45

Vijest je otkrio sam stari/novi prvak u emisiji UFC Tonight, a rekao je kako ga je o vraćanju titule obavijestio sam predsjednik kompanije Dana White.

Daniel Cormier je ponovno UFC prvak u poluteškoj kategoriji. Kao da se meč protiv Jona Jonesa na UFC-u 214 nikada nije niti dogodio! Vijest je otkrio sam stari/novi prvak u emisiji UFC Tonight, a rekao je kako ga je o vraćanju titule obavijestio sam predsjednik kompanije Dana White, piše Fight Site.

Kasnije su iz UFC-a potvrdili vijest i službeno za MMAFighting!

Razlog vraćanja titule Cormieru je pozitivan ishod testa “uzorka B” Jona Jonesa čiji je rezultat u srijedu javno obznanjen. I drugi test je, naime, pokazao da je Jones samo dan prije ulaska u Octagon 28. srpnja u tijelu imao oralni steroid Turinabol. Sada mu slijedi pravna procedura pred Atletskom Komisijom Kalifornije i USADA-om, no UFC je odlučio potez povući i prije nego što će saslušanja započeti. Odlučili su uzeti titulu Jonu Jonesu osvojenu u tom meču na UFC-u 214!

“Ako je meč no contest, onda je kao da se nikada nije niti dogodio. Da je jedan od nas fulao na vagi, a da se meč održao, pojas ne bi bio u igri. Zbog toga, UFC mi je vratio titulu. Meč će biti no conotest. Ako je varao, onda nije trebao niti nastupiti, a varao je i dobio je taj meč. Ponovno sam UFC prvak”, rekao je Cormier u svojoj izjavi te je dodao:

“Sam je sebe diskvalificirao na način jer je uzeo steroid prije ulaska u meč. Tako da se taj meč tehnički nije niti dogodio. Sada u ponovno imati pojas u svom vlasništvu, a to je ispravno. Ne govorim to jer se radi o meni. Ovo je ispravan potez UFC-a. Ne možeš biti varalica, ne možeš varati fanove, ne možeš varati mene. A i u startu je imao fizičku prednost nad ostalima. Imaš 30 godina, visok si 95 centimetara i raspon ruku od 215. Ja imam 38. godina. I ja bih volio uzeti neke stvari kako svako jutro kada se probudim ne moram bočno hodati niz stepenice.”

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije