APSURDNO STANJE

Umjesto da slave prvo mjesto, u Borcu se brinu za svoju budućnost

dragan jović
Stojan Lasić/VLM/Pixsell
02.11.2013.
u 15:45

Šef stručnog stožera Dragan Jović ističe zasluge igrača mada su i njegove velike

Umjesto slavlja, brige i neizvjesnost! Nogometaši Borca su trijumfom nad Leotarom osvojili titulu jesenskog prvaka (iako se još igraju četiri kola prvenstva prije stanke), ali prave radosti i veselja nema. Brojni problemi koji pritišću klub gotovo da su skrenuli svu pozornost s fantastičnog rezultata koji je ostvaren. Po treći put klub je suspendiran zbog dugovanja prema bivšim nogometašima i odigravanje utakmice u Travniku je neizvjesno.

Protivno logici

Ni oni najveći optimisti pred start prvenstva nisu Borcu davali velike izglede da će nakon prvih 15 kola prvi proći kroz cilj. Sastav Dragana Jovića sve je iznenadio, najviše možda i same igrače, jer je prvi cilj bio da se izbori ostanak u ligi. U novu sezonu krenulo se bez kvalitetnih priprema, s velikim zakašnjenjem, a uz to momčad je napustilo 12 kvalitetnih igrača. Prigodu su dobili mladi igrači sa samo dva nova igrača Đelmićem i Žuržinovom. Velika borbenost, maksimalno zalaganje na svakoj utakmici su dali rezultat pa je Borac na kraju završio prvi.

Davali maksimum

- Igrači su najzaslužniji za uspjehe, oni su ti koji su dali maksimum na svakom susretu. Iako smo imali brojne probleme da se ne ponavljam, njihov rad i zalaganje su nas doveli na ovu poziciju. Za to zaslužuju sve čestitke. Sigurno da iznad ove titule trebamo staviti upitnik pa onda uskličnik i tako u nedogled. Sad su i igrači ambiciozni, a vidjet ćemo kako će se stvari oko kluba odvijati jer bi svi mi naravno željeli nastaviti u istom ritmu – rekao je Dragan Jović, trener Borca.

Iako trener često u prvi plan stavlja igrače jasno je da velike zasluge za jesenske počasti pripadaju i njemu. Odlična taktička priprema meča, pronalazak odgovarajućih pozicija svim igračima, inzistiranje na detaljima u obrani donijeli su, ne samo jesenski naslov, nego i činjenicu da Borac ima jednog A i tri mlada reprezentativca. Jedan od njih je Srđan Grahovac koji je kapetan mlade selekcije BiH do 21 godine.

- Nije bilo slavlja, imamo brojne obveze u sljedećem razdoblju, liga se nastavlja tako da želimo nastaviti u istom ritmu pa nema opuštanja. Sigurno da je lijepo biti prvi, ovo je sezona afirmacije nas mladih. Šef nam je pružio veliku podršku, dao pravu prigodu i nadam se da je zadovoljan kako smo mi odgovorili. Nismo očekivali ovo sigurno, od starta su nas pritisnuli problemi, ali smo se dogovorili da idemo od utakmice do utakmice, da tražimo svoju prigodu i da na svaki problem odgovorimo još jačim radom. Rezultat vidite i sami. Nećemo stati, želimo i dalje nastaviti s dobrim izvedbama, a gdje ćemo završiti ne znam. Svi mi želimo najbolje – rekao je Grahovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije