Davis Cup

Upitan nastup Damira Džumhura zbog ozljede

01.02.2017.
u 09:00

Izbornici teniskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Poljske, koje se ovog vikenda sastaju u okviru skupine I E/A zone Davis Cupa, predstavili su jučer igrače na koje računaju za idući meč u zeničkoj Areni. Izbornik Tomislav Brkić najavio je trenutačno najbolji bh. sastav s Damirom Džumhurom, Mirzom Bašićem i Nerminom Fatićem, ali je još uvijek upitan nastup najboljeg bh. tenisača Damira Džumhura zbog ozljede prsta. Tek u petak znat će se hoće li Džumhur zaigrati prvog dana, dok će, sigurno je, propustiti nastup u subotu u igri parova i zaigrati u nedjelju.

Očekuje se težak susret

Govoreći o idućem meču reprezentacije BiH, izbornik Brkić je rekao da očekuje težak susret s Poljacima, koji su došli puni optimizma u Zenicu. - Imamo odlične uvjete u Zenici i želimo nastaviti uspješan nastup u Davis Cupu. Ovo je sjajan rezultat koji smo do sada napravili, ali moramo pokušati ostati u prvoj skupini i pokazati da imamo kvalitetne mlade igrače, kazao je Brkić. Program susreta počinje u petak s dva singl meča, a dan ranije bit će ždrijebanje parova, koje je zanimljivo zbog odluke izbornika oko nastupa Damira Džumhura. O njegovom nastupu odlučit će medicinski tim, ali, prema riječima Džumhura, jedino je sigurno da neće igrati double mečeve u subotu i da će biti na raspolaganju ekipi i odigrati bilo koji meč ako bude potrebno. Njegova ozljeda nije teška, ali se radi o prstu, što je neugodna ozljeda za tenisače. Osim Džumhura i Brkića, za BiH u Zenici nastupit će Mirza Bašić i Nermin Fatić. Trenutačno na ranking-listi tenisači BiH plasirani su na 37., a Poljska na 66. mjesto.

Pobjednik protiv Nizozemske

Poljski izbornik računa da može izboriti bod u igri parova, jer će igrati sjajni double igrač Lukasz Kubot, trenutačno 24. igrač svijeta u doublu, i Marcin Matkowski, na 31. mjestu ATP double liste. Poljaci su u Davis Cupu do sada odigrali 154 kola, a njihov trenutačno najbolji igrač u singlu je Kamil Majchrzak, na ATP 279., a drugi igrač bi trebao biti Hubert Hurkacz, 379. igrač na ATP listi. Pobjednik susreta BiH – Poljska putuje na gostovanje ekipi Nizozemske u terminu od 7. do 9. travnja. Zanimanje za susret u Zenici je veliko i ulaznice su već u pretprodaji. Paket ulaznica za sva 3 dana košta 10 KM, a jednodnevne ulaznice za prvi i treći dan su pet KM, dok je za drugi dan, kada je predviđen susret parova, cijena tri KM. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije