košarka

Upitni nastupi zeničkih košarkaških klubova u idućim seniorskim prvenstvima

košarka
08.09.2017.
u 10:00

U sportskim kolektivima Zenice nastavlja se financijska kriza koja onemogućuje normalan rad i djelovanje klubova na natjecateljskom planu. Nakon što je jedan od najstarijih nogometnih klubova “Borac” iz naselja Tetovo napustio ligaško natjecanje u seniorskoj konkurenciji “zbog nedostatka financijskih sredstava”, najavljeno je kako će i dva najkvalitetnija košarkaška kluba Košarkaški ženski klub Čelik i Omladinski košarkaški klub Čelik “zamrznuti” svoje sudjelovanje u natjecateljskim rangovima svojih natjecanja.

Osim problema s financiranjem, muška ekipa Čelika najvjerojatnije će ostati i bez svojih najboljih košarkaša jer je najbolji strijelac A1 lige u prošloj sezoni Armin Bilić trenutačno bez ugovora, Ernest Mešinović je potpisao ugovor s ekipom Kaknja, Benjamin Bajramović je otišao u sarajevski Burch, a njegovim bi stopama uskoro mogao krenuti i Džan Gradašćević.

Prema riječima predsjednika kluba Gorana Bulajića, za cijelu natjecateljsku sezonu nužno je osigurati oko 60.000 maraka, ali za zeničke sportske prilike je to izuzetno velika novčana svota, s obzirom da bi iduća sezona u A1 ligi za košarkaše trebala startati već 15. listopada. Ostaje za vidjeti kako se ova situacija može rasplesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije