olimpijske igre

Usain Bolt osvojio novo zlato, ovaj put u utrci na 200 metara

Usain Bolt
Foto: Reuters
19.08.2016.
u 09:35

Ono što je učinio na 100 m, osvojivši na Igrama u Rio de Janeiru svoje treće uzastopno olimpijsko zlato u toj disciplini, Jamajčanin Usain Bolt to je ponovio i to na 200 m, čime je stigao do svog osmog najsjajnijeg odličja na OI.

Uz laganu kišicu koja je padala, Bolt je u finalu ponovio rezultat iz polufinala (19.78 sekundi), što mu je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Nitko od konkurenata nije se spustio ispod 20 sekundi, a najboljem svjetskom sprinteru svih vremena najviše se približio Kanađanin Andre De Grasse (20.02). Francuz Cristophe Lameitre (20.12) osvjetlao je obraz europskog sprinta osvojivši brončano odličje, javlja N1.

Amerikanci su opet ostali bez medalje, baš kao i u Londonu, gdje su Jamajčani pokorili svijet i zauzeli sva tri mjesta pobjedničkog postolja. U Rio de Janeiru su ostavili Bolta samog u finalu. No, morat će mu pomoći da ostvari svoj zacrtani cilj na ovim Igrama i treći put zaredom osvoji i olimpijsko zlato u štafeti 4 x 100 m. Uspije li u tome, Bolt će se po broju zlatnih olimpijskih odličja (9) izjednačiti s legendama i najuspješnijim atletskim olimpijcima, Amerikancem Carlom Lewisom i Fincem Paavom Nurmijem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?