Pripreme za nastavak sezone

Uspjela proba - “Prvi mačići” nisu za baciti

20.01.2019.
u 10:40

Ako izuzmemo kišu i hladnoću, nogometna premijera u 2019. godini na umjetnom travnjaku kampa “Musa – Karačić” potpuno je uspjela. Široki Brijeg s 4:1 svladao je stare sportske prijatelje, hrvatski trećeligaš Neretvanac iz Opuzena. Gosti, koje vodi Ljubušak Damir Vučić, igrali su za oko lijepo, organizirano i sportski, dugo su odolijevali napadima domaćih, koji su do odmora igrali s, uvjetno rečeno, kombiniranim sastavom: Zlomislić, Ćorluka, Marković, Hrkać, Barišić, Enin, Babić, Vukoja, Marić, Popović, Petrović. Već u 5. minuti visoki je Borna Petrović pogodio “sastav” grede i vratnice, a isti je igrač u 31. minuti okrunio napade Širokoga pogotkom za 1:0 na dodavanje rastrčanog srednjaka Marija Babića. Na odmor se otišlo s 2:0 koje je nakon akcije Stipe Marković – Mateo Marić podigao Marin Popović, zdesna, koji je igrao na lijevoj strani napada. Na poluvremenu trener Goce Sedloski i njegov pomoćnik Aleksandar Vlaho rekli su nam da su zadovoljni onim što su pokazali njihovi igrači:

- Dobro je, iako se vidi da su iza nas teški treninzi. U nastavku ćemo dati prigodu novom sastavu. S tim da Domagoj Kovačić, Bernardo Marić, Petar Franjić, Zvonimir Pamić, Tomislav Turčin i Stipe Jurić neće ulaziti u igru jer oni su jutros odradili zahtjevan trening - rekao nam je Sedloski.

U nastavku je samo Ante Hrkać ostao jedno vrijeme u igri, a onda ga je zamijenio mladi Branimir Vištica. Još su igrali: Bilobrk, Ćorić, Kvesić, Perković, Kožul, Stanić, Begonja, Eliomar, Marušić i Bagarić. Na 3:0 povisio je Domagoj Marušić (57), pogodivši gornji lijevi kut Opuzenaca iz “odbijanca” udarcem iz poluokreta, nakon što je Luka Begonja dva puta gađao, a Dino Deak, bivši branič Goška, oba puta izbijao loptu s crte. Na 3:1 smanjio je Ante Grbešić, bivši junior Širokobriježana (uz njega igrali su još bivši polaznici Škole nogometa Širokoga Frano Čolak i Branimir Odak, dok Ilija Mašić nije ulazio u igru). Krajnjih 4:1 uspostavio je Dražen Bagarić (83), koji je tijekom igre imao još prigoda, ali ga “nije išlo”. Sljedeću provjeru Široki ima 24. siječnja protiv Croatije Zmijavci, također trećeligaša... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije