Završilo neriješeno

Utakmicu Čelika i Sarajeva obilježili navijački neredi

neredi
Sportsport
22.08.2015.
u 20:27

U utakmici između starih rivala Čelika i Sarajeva na današnjem derbiju došlo je do nereda koji su izazvali navijači, a susret je završen neriješenim rezultatom.

Susret na Bilinom polju bio je u sjeni navijačkih nereda. Zbog divljanja navijača u 52. minuti utakmica je prekinuta, no na kraju je ipak nastavljena, te je završena rezultatom 1:1.

Sarajevo je u šestoj minuti imalo veliku šansu, kada je Okić centrirao, a Velkoski tukao prema golu Čelika, no Adilović je sjajno odbranio pokušaj Makedonca. U 12. minuti Čelik prijeti preko Mahira Karića, gostujuća odbrana loptu izbacuje u korner. Minutu kasnije Delač spašava goste. Jusić je iz neposredne blizine šutirao, Delač izbacio u korner.

Čelik je stigao do prednosti u 22. minuti.

Sjajan prodor Selimovića po desnoj strani, ubacio je u peterac, a Hebibović loptu poslao u vlastitu mrežu za radost domaćih. Nekoliko minuta kasnije projektil Čolića iz slobodnjaka, istakao se Delač. Zatim je u 27. minuti Marin Popović glavom tukao, lopta išla pod prečku, no opet Delač…

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0. Veliku šansu su Zeničani imali na otvaranju drugih 45 minuta, kada je Dedić izašao sam pred Delača, koji je uspio ponovo da spasi svoju mrežu, a ujedno i goste novog poraza.

U 52. minuti Benko je postigao gol za izjednačenje. Nakon tog gola došlo je do incidenata na sjevernoj tribini i 20-minutnog prekida, ali je utakmica nastavljena. Kasnije su i jedni i drugi djelovali uspavano i nemoćno, pa je duel završen podjelom bodova, iako je Stepanov u samoj završnici glavom šutirao dobro, a lopta pogodila prečku./SportSport.ba/HMS/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije