PLIVATI ĆE U LJUDSKOM IZMETU

Uvjeti u kojima će se naći olimpijci u Riju

PLIVATI ĆE U LJUDSKOM IZMETU
ilustracija
27.07.2016.
u 14:43

Gnjusne snimke dolaze iz Brazila, točnije iz zaljeva Guanabara, gdje će se na OI održavati natjecanja u jedrenju. Voda u tom zaljevu je, naime, puna rotavirusa koji uzrokoju proljev i povraćanje ali i superbakterija koje su otporne na lijekove.

“Sportaši će doslovno plivati u ljudskom izmetu i u opasnosti su od bolesti koje uzrokuju ti mikroorganizmi. To je žalosno i uznemirujuće”, poručio je tamošnji liječnik Daniel Becker.

A jedini savjet koji je mogao poslati olimpijcima jest:

“Ako padnete u vodu ili vas ona zapsljusne – držite usta zatvorena. Nažalost, to je trenutačno jedina preporuka…”

Kako prenosi jutranji.hr, radi se inače o jednom od najzagađenijih zaljeva Brazila, a premda se brazilska Vlada obvezala da će ga očistiti do početka OI, to se nije dogodilo. Štoviše, zagađenost je uočena i na obližnjim plažama Ipanema i Leblon.

“Najveći problem brazilskog okoliša su otpadne vode”, otkrio je tamošnji ekspert Andrea Correa.

Za osam hrvatskih jedriličarki i jedriličara, to sigurno nisu lijepe ili ohrabrujuće vijesti, s obzirom da su se natjecali baš u svakakvim, ali ovakvim uvjetima nikada nisu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije