7. Memorijalni turnir “Žrtve Kupresa 92”

Uz Gruđanke i Ljubušanke, igraju Sinjanke i Vukovarke

20.04.2016.
u 11:00

Rukometašice Gruda Autoherc proslavile su obranu naslova prvakinja BiH, nakon što su u 17. kolu svladale kući tuzlansko Jedinstvo. No, to ih nije uspavalo, pa su u 18. kolu slavile novu pobjedu u gostima kod Katarine u Mostaru s uvjerljivim rezultatom 41:16.

Gruđanke u prednosti

Četiri kola prije kraja prvenstva Gruđanke drže prednost od 16 bodova ispred Mire (Grude Autoherc 54, Mira 38, Jedinstvo 36, Krivaja 43...). Očekuje se da i u četiri posljednja kola upišu pobjede i završe prvenstvo bez poraza. Protiv Katarine, koju do kraja prvenstva čeka teška borba za ostanak u Premijer ligi, za Gruđanke su igrale i rukometašice koje obično griju klupu. Ovaj put i one su dale svoj doprinos visokoj pobjedi.

Za Katarinu igrale su: Petrović, Soldo 3, M. Knezović 4, K. Knezović, Šimunović, Arapović 2, Pandžić 2, Domić 3, Rotim 1, Ćurić 1, Jurić, Šljivić (trenerica: Kornelija Rajković). Grude Autoherc: A. Gudelj, Milas, Marić 4, Čutura 4, Vrančić 6, M. Bandić 1, Prusina 6, Nikić 2, Žulj 3, Mikulić 1, Azinović 7, T. Bandić 3, Kondža 2 (trenerica: Zlata Zubac).

U subotu će se u znak sjećanja na 24. obljetnicu smrti i nestanka hrvatskih branitelja na Kupresu 1992. u grudskoj dvorani Bili brig igrati 7. memorijalni rukometni turnir “Žrtve Kupresa ‘92.” u organizaciji braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i HŽRK Grude Autoherc, pobjednica prošle godine. Uz njih, igrat će susjede iz Ljubuškog, ŽRK Izviđač Autotransport te dvije drugoligaške ekipe iz Hrvatske. To su ŽRK Sinj, višegodišnji sudionik turnira, te ŽRK Vukovar iz prijateljskog grada heroja. Vukovarke dolaze u posjet već u četvrtak. One će s domaćinima položiti vijence na spomeniku palim braniteljima u središtu Gruda te na spomenik Blagi Zadri u njegovu rodnom Ledincu.

Obilasci Mostara i Međugorja

Vukovarke će u petak turistički obići Mostar i Međugorje. Turnir se nakon svečanog otvaranja (subota 13.30 sati) igra do iza 19 sati, a u 20 sati je proglašenje pobjednica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije