Prijateljske utakmice

Uz pobjedu protiv Viteza, Zrinjski završio još jednu fazu priprema na Kupresu

02.07.2017.
u 08:00

Zrinjski je nastavio s odigravanjem prijateljskih utakmica na ovogodišnjim pripremama. Ponovno su plemići igrali utakmicu na terenu federalnog drugoligaša HNK Tomislav u Tomislavgradu, ovaj put protiv prijateljskog im kluba Viteza.

Kombinacije

Plemići su ponovno ostvarili pobjedu, ovog puta rezultatom 2:0. Strijelci na ovoj utakici bili su Marijan Ćavar i Đorđe Ćosić. Ponovno je struka plemića dala priliku većem broju svojih nogometaša u cilju sagledavanja njihove trenutačne forme. Europska utakmica s Mariborom je sve bliže, a struka isprobava više kombinacija koje će koristiti protiv Slovenaca. Na terenu su se našli potpuno drugi starteri od onih koji su prije nekoliko dana nastupali protiv GOŠK- a. Tko zna, možda Mostarci žele pomalo zbuniti Slovence koji prate njihove pripremne utakmice. Početni sastav plemića izgledao je : Bandić, Galić, Laštro, Lučić, Ćosić, Pezer, Ćavar, Jazvin, Kobiljar, Todorović, Mrkaić, a još su igrali: Kozić, Perišić, Kukoč, Hajdarević, Mulahusejnović. Zrinjski je na utakmici pokazao više. Tako nešto je i razumljivije obzirom kako su nešto i ranije krenuli u pripreme u odnosu na Vitez, koji se pak sada nalazi u fizički zahtjevnoj fazi priprema.

Osvježavanje momčadi

Zrinjski je jučer obavio svoj zadnji trening na Kupresu. Momčad se vratila u grad na Neretvi gdje će se aklimatizirati do utakmice s Mariborom koja se igra 12. srpnja u Mostaru. Nogometaši Zrinjskog danas će imati slobodan dan nakon čega nastavljaju s treninzima i osvježavanjem momčadi. Vjerojatno je za plemiće teži dio posla na ovim pripremama završen, sada bi se trebalo ići više u smjeru osvježavanja momčadi i tempiranja forme za utakmicu s Mariborom. Do susreta u Ligi prvaka plemići će još odigrati utakmicu “generalnu probu” protiv Slobode u srijedu. Utakmica će se odigrati u Mostaru gdje će ovdašnja publika moći vidjeti konture momčadi za iduću sezonu.

Što se tiče Maribora ta momčad na ovim pripremama definitivno preferira sustav 4-2-3-1. Tako nešto će vjerojatno igrati i protiv Zrinjskog. Nogometaši Maribora imaju dobru sliku protiv koga igraju u pretkolu Lige prvaka, Zrinjskog nekako doživljavaju i ozbiljnije nego prije nekoliko godina kada su igrali međusobno i kada su imali jači igrački kadar.
- Dobivamo sve bolji uvid u sposobnosti protivnika. U međuvremenu ćemo dobiti novi materijal, oni će imati tu posljednju pripremnu utakmicu. Naša prva procjena je kako su opasni, posebno iz prekida, ali imaju i neke slabije osobine koje ćemo pokušati iskoristiti. Svjesni smo kako će to biti teško. Početak europskih natjecanja uvijek plijeni pozornost pa moramo biti na najvišoj razini u prvih 90 minuta, kazao je Marko Šuler, nogometaš Maribora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije