večeras utakmica

Vatreni spremni za novi dvoboj s Tricolorima

Luka Stanzl/Pixsell
14.10.2020.
u 07:54

Dalić je protiv Švedske iznenadio s formacijom, zaigravši bez klasičnog napadača, no Hrvatska bi se protiv Francuza trebala vratiti u 4-2-3-1 formaciju s Brunom Petkovićem u vrhu.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči današnjeg ogleda protiv Francuske na stadionu Maksimir u sklopu Lige nacija.

Posljednji trening trebao je razriješiti pitanje je li Andrej Kramarić spreman zaigrati protiv svjetskih prvaka od prve minute ili će kao i protiv Švedske ući u nastavku. Pitanje je hoće li Zlatko Dalić vratiti Domagoja Vidu u sastav nakon što je propustio utakmicu protiv Švedske, a zanimljivo će biti vidjeti i tko će biti njegov izbor umjesto Marcela Brozovića koji propušta utakmicu zbog žutih kartona.

Dalić je protiv Švedske iznenadio s formacijom, zaigravši bez klasičnog napadača, no Hrvatska bi se protiv Francuza trebala vratiti u 4-2-3-1 formaciju s Brunom Petkovićem u vrhu, javlja Hina. 

- Petković je u puno boljem stanju i sutra će početi utakmicu. Kad je fit, onda on treba reprezentaciji. Njegov način igre mi jako odgovara, primi loptu, zagradi je i najbolji nam je u takvoj opciji kada imamo brze igrače na krilima, kazao je hrvatski izbornik.

Dalić je najavio kako će odmoriti neke igrače koji su igrali protiv Švicarske i Švedske.

- Odmorit ćemo neke igrače koji su više igrali. Brekalo je igrao dosta utakmica, Melnjak i to su igrači koje moramo poštedjeti i dati šansu drugim igračima. Uvest ćemo tri, četiri svježa igrača, ali nećemo pasti. Nećemo biti slabiji, dodao je.

Zbog žutih kartona neće biti ni Marcela Brozovića.

- Vidjet ćemo tko će igrati umjesto Brozovića. Na toj poziciji mogu igrati Kovačić, Badelj, Rog, vidjet ćemo tko će zaigrati, rekao je.

Otkrio je i da je Borna Barišić spreman i započet će utakmicu, a kako nema Rebića, a Brekalo će dobiti odmor, Dalić razmišlja o Bradariću na lijevom krilu, dok bi Perišići igrao na desnoj strani.

- Razmišljam o toj opciji da Perišić igra desno, a Bradarić lijevo. Igra u francuskoj ligi, poznaje neke igrače i njihov ritam, a vidjet ćemo još.

Hrvatska nakon tri kola skupine 3 elitnog razreda natjecanja ima tri boda, dok su na vrhu Francuska i Portugal s po sedam bodova. Na začelju je Švedska bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?