Otvoreno igralište

Vatreni u Zvirićima

13.08.2015.
u 08:00

Izbornik Niko Kovač je kazao kako bi volio reprezentaciju Hrvatske ponovno dovesti u Hercegovinu

Stanovnici sela Zvirići, u pograničnom području općine Ljubuški, uz novoizgrađenu autocestu i dva granična prijelaza prema Hrvatskoj, imali su čast ugostiti donedavne nogometne reprezentativce Hrvatske i s njima provesti ugodnu večer.

Otvaranje igrališta

Povod je bio otvaranje novoizgrađenog travnatog igrališta i svlačionica u selu, i željeli su da im taj događaj uveličaju bivši vatreni s kojima će odigrati utakmicu. Pozvali su ih preko Maria Stanića, praktički svoga sumještanina, budući da je njegova majka Stana iz Zvirića, a supruga Dragana iz obližnjeg susjednog sela Bijača, gdje je Mario napravio prelijepu kuću. Stanićev poziv prihvatili su Niko Kovač, Goran Vlaović, Boris Živković, Zvonimir Soldo i Robert Kovač.

Nakon što je mladi svećenik fra Goran Azinović blagoslovio svlačionice i igralište, iz Stanićeve kuće došli su vatreni, vedri i uz osmijehe, a okupljeni su im zapljeskali. "Gdje si Luka? Ti si Luka...?", obratio se Niko Kovač dječačiću na čijoj je "vatrenoj" majici pisalo Modrić. Dječak se nije dao zbuniti i upustio se s Nikom u razgovor. Domaći su krenuli odlučno, bili su 'nabrijani' i jako motivirani nadigrati i svladati proslavljene nogometne veličine. U početku im je to polazilo za nogom i poveli su 2:0. No, do kraja je sve posloženo kako i spada pa je konačni rezultat bio 8:4 za vatrene.

Odazvali se pozivu

- Nije nas bilo jednostavno okupiti budući da je ljeto i razbacani smo na moru ili negdje drugdje, ali momci su se odazvali, svaka im čast. Ovo je lijepo druženje, nakon domjenka ćemo kod mene prespavati, mislim da će se Niko vratiti u Brela. Ja sam ovdje domaći, dolazio sam ovdje kao "klinjo", kupao se na Kravici, trčao po crvenici, nizao duhan, pomagao djedu... - kaže Mario Stanić. Dugo su se nakon utakmice slikali s navijačima, posebice izbornik.

- Mario nas je pozvao, ja trenutačno nisam daleko odavde, 40-ak minuta vožnje. Lijepo smo se družili i zabavili i mislim da smo svi uživali - rekao je Niko. Upitali smo ga kad će reprezentacija doći u Hercegovinu.

- Igor Štimac je bio s reprezentacijom ovdje. Mi sad imamo dosta zgusnut plan, ali vidjet ćemo i o tome, na koncu, mora naš predsjednik odlučiti - odgovorio je hrvatski izbornik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije