LEGENDARNI ŠVICARAC

Veliki Roger Federer objavio kraj teniske karijere!

15.09.2022.
u 15:47

'Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim.'

Teniski velikan Švicarac Roger Federer najavio je danas da se oprašta od profesionalnog igranja tenisa.

- Cijeloj svojoj obitelji i prijateljima, 

od svih darova kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za priopćiti. 

Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u natjecateljsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim. 

Laver Cup u Londonu idući tjedan će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na Grand Slamovima niti na Touru. - objavio je na društvenim mrežama Federer.

 

Federer je u karijeri osvojio nevjerojatnih 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije