DRUGO SLAVLJE NA POLJUDU

VIDEO Varaždin fantastičnim pogotkom zasluženo pobijedio blijedi i negledljivi Hajduk (0:1)

Luka stanzl/PIXSELL
05.05.2024.
u 19:11

U 67. minuti Varaždin je poveo i to nakon vrlo lijepog poteza Drožđeka. Gostujući igrač je odlično pucao desnom nogom, iskosa s 15 metara, te je pogodio suprotni kut domaćih vrata.

U prvom nedjeljnom susretu 33. kola HNL-a nogometaši Varaždina su na Poljudu, gdje su se vratili domaći navijači nakon odrađene kazne, svladali splitski Hajduk 1-0 (0-0). Pogodak vrijedan tri boda za Varaždin je postigao Domagoj Drožđek u 67. minuti. Nakon dvije ligaške pobjede u nizu bio je ovo novi poraz Splićana koji su na trećem mjestu ljestvice. Varaždin se popeo na šesto mjesto, a ujedno je Varaždin dobio četvrti puta na posljednjih pet gostovanja. Nesadržajno je bilo prvo poluvrijeme u kojem su konkretniji bili gosti iz Varaždina. Hajduk se nametnuo posjedom i određenim pritiskom, ali Splićani su se maksimalno mučili ne bi li došli do suparničkog šesnaesterca. Može se reći kako Hajduk u prvih 45 minuta nije stvorio ni jednu pravu priliku za pogodak.

Pobjednički pogodak možete pogledati OVDJE.

Na drugoj strani Varaždin je zaprijetio dva puta. Prvo je Drožđek glavom pokušao u 20. minuti, ali je gađao preko vrata, dok je u 37. minuti šansu imao Postonjski kada je skrenuo loptu prema domaćim vratima, ali je na mjestu bio splitski vratar Buljan. Odmah na startu nastavka za Hajduk su u igru ušli Ivan Perišić i Nikola Kalinić, a petnaest minuta kasnije i Kleinheisler i Odjidja-Ofoe. Prvi udarac u okvir vrata Hajduk je imao u 62. minuti kada je dalekometni udarac isprobao Benrahou, ali prave opasnosti za goste nije bilo.

U 67. minuti Varaždin je poveo i to nakon vrlo lijepog poteza Drožđeka. Gostujući igrač je odlično pucao desnom nogom, iskosa s 15 metara, te je pogodio suprotni kut domaćih vrata. Sve do kraja je Hajduk bio aktivniji i više je na silu stisnuo Varaždin u vlastiti šesnaesterac. Najbolju šansu propustio je Pukštas kada je iz blizine, u 86. minuti, glavom naciljao iznad vratnice. U nastavku nedjelje igra se veliki derbi na Rujevici. U 19.30 sati počinje dvoboj vodeće dvije momčadi na ljestvici, Rijeke i Dinama, a taj bi susret mogao prilično odlučiti o tome tko će biti prvak ove sezone.

Ranije u ovom kolu, u petak, Istra 1961 je upisala treću prvenstvenu pobjedu u nizu nakon 3-1 kod Rudeša. Lawal, Čuić i Lisica su bili strijelci za pulski sastav, dok je jedini strijelac za domaćina bio Mašala. U borbi za četvrto mjesto Osijek je na Opus Areni svladao Lokomotivu 3-1. Dva gola je postigao Matković, a jedan Mierez, dok je jedini gol za Lokomotivu dao Šotiček. Slaven Belupo je u Koprivnici s uvjerljivih 4-1 nadigrao Goricu. Dva gola za Slaven Belupo je postigao Mioč, a po jedan Božić i Marić. Gorica je povela na tom susretu i to pogotkom Vujnovića.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije