Zenica

Više tisuća navijača na prosvjednom skupu navijača i simpatizera Čelika

Čelik
28.02.2016.
u 08:00

Na glavnom zeničkom trgu u “pet do 12” okupilo se više tisuća navijača i simpatizera nogometnog kluba Čelik u znak prosvjeda zbog ideje o gašenju ovog sportskog kolektiva, a “zbog velikih financijskih dugovanja”.

Prosvjedno okupljanje građana organizirali su neformalna grupa “Za Čelik” i Udruženje “Robijaši 1988.”, koji već više od godinu i pol dana djeluju ujedinjeni i bore se za opstanak kluba, koji nazivaju “zadnjim građanskim simbolom ovog grada”.

Na prosvjednom okupljanju istaknuto je da je “stvaranje europskog Čelika moguće samo promjenom u načinu klupskog odlučivanja, usvajanjem novog statuta i dogovora u vezi s plaćanjem višegodišnjih dugovanja”.

Neformalna grupa građana “Za Čelik” već duže vrijeme nastoji promijeniti upravljačke odnose u klubu, u kojem, kako su kazali, pojedinci već godinama nanose više štete nego koristi svom klubu.

Najveći broj članova Skupštine kluba, kažu, služi samo kao glasački stroj pojedincima koji godinama ne žele nikakve promjene u klubu.

Nakon završetka prosvjeda na trgu navijači i simpatizeri kluba organizirali su i prosvjednu šetnju građana do stadiona Bilino polje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?