Široki Brijeg - Sloboda

“Viteške” rane žele izliječiti na utakmici protiv Slobode

31.07.2016.
u 10:00

Na Pecari večeras (21 sat) gostuje opasna, jaka i ambiciozna Sloboda. Protivnik je to za kojega bi bilo bezobrazno reći kako “nema što tražiti” u Širokome Brijegu i kako će bodovi sigurno pripasti domaćinu.

Liječenje rana

Ali, ako Široki Brijeg silno želi pobjedu, kako bi zaliječio “viteške rane” iz 1. kola Premijer lige BiH i bacio ih u zaborav, nitko ne krije:

- Tuzlaci zaslužuju svako uvažavanje. Jako su dobra momčad, što se pokazalo na početku prvenstva, kada su s visokih 3:0 svladali Olimpic, a mi kao domaćini protiv Viteza odigrali samo 1:1. E, koliko bi sada bilo lakše i opuštenije igrati protiv Slobode da smo tu utakmicu dobili i koliko bi ozračje bilo ugodnije. Ali, to je prošlost, moramo gledati naprijed, odigrati puno bolje i koncentriranije, rekao je trener Branko Karačić, koji je odmah po završetku utakmice protiv Viteza spominjao neobjašnjivi gubitak koncentracije i ponavljao kako iskusna momčad kao Široki ne smije onako nespretno primiti pogodak nekoliko minuta prije kraja utakmice:

- Dobro smo radili preko tjedna, tražili neke novine u igri bez isključenog Plazonića u srijedu na utakmici u Gabeli protiv GOŠK (2:0 – Wagner i Baraban).

Na Podavali nije baš sve štimalo u prvih pola sata, jer je GOŠK bio bolji, ali onda je Wagner “s oblaka” glavom zabio pogodak za vodstvo Širokoga. U nastavku je Karaćićeva “legija” ipak igrala bolje i sadržajnije, a minutažu dobili gotovo svi igrači. Tako je napokon zaigrao i visoki branič Slavko Bralić, koji se oporavio nakon ozljede i operacije ramena. Bralić je prošle jeseni bio najstandardniji igrač Širokoga i čitave Premijer lige BiH, jer je jedini u polju (uz vratare Avdukića, Adilovića, Kozića i Hadžića) odigrao po 90 minuta u svih 18 utakmica! No, on će teško u vatru već protiv Slobode. U srijedu se malo na ozljedu žalio napadač Krstanović, ali on će ipak zaigrati protiv Tuzlaka. Podsjetimo kako je Sloboda prošle jeseni na Pecaru igrala dosta “zatvoreno”.

Oprezniji Tuzlaci

Široki Brijeg je bio bolji, imao niz prigoda, ali završilo je 0:0. No, proljetos su Širokobriježani protutnjali Tušnjem i slavili 3:0 te naslov usmjerili u vitrine Zrinjskoga. Mnogi na Pecari još spominju Nigerijca Ayajia, tada strijelca dva pogotka iz protunapada, ali on se ljetos vratio u Rijeku (posudba). Sigurno će ovaj put Tuzlaci igrati opreznije i neće ostaviti prostora za “kontre”, ali ako zatreba, Široki ima “brzance” (Ćorić, Baraban, Barić, Menalo, Crnov). Pitanje je koji će sastav istrčati protiv Slobode i tko će “osvježavati” igru s klupe. Mogućih 11 su: Soldo, Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković, Sesar,Ivanković, Baraban, Wagner, Menalo, Krstanović (Bilobrk, Ćorluka, Barišić, Lončar, Barić, Kožul, Crnov...). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije