Premijer liga BiH

Vitez već sada slavi ostanak u Premijer ligi BiH

10.05.2016.
u 11:00

Iako je utakmica Vitez – Slavija za obje momčadi bila “biti ili ne biti”, odigrana je na visokoj razini korektnosti i ponašanja na terenu, pa nogometaši obje momčadi zaslužuju pohvale. Uz to suđenje je bilo na opće zadovoljstvo, kao i ponašanje navijača. Vitez je bio bolji i pobijedio je s 2:0, a bilo je prilika i za uvjerljiviju pobjedu. No, ni ovakvom rezultatu ne treba “gledati u zube” jer su Vitežani s tri nova boda stigli na “vrata raja” koja će, nitko u Vitezu više u to ne sumnja, u subotu i otvoriti – potvrditi ostanak u Premijer ligi.

Slavija ide u niži rang

Porazom u Vitezu Slavija se našla u skoro bezizlaznoj situaciji iako su u proljeće igrali vrlo dobro, no propusti u jesenskom dijelu sezone teško se mogu nadoknaditi. Očito razočaran i deprimiran, ali i maksimalno odmjeren i korektan bio je trener Slavije, Milko Đurovski. -Čestitam kolegi Karačiću i nogometašima Viteza, bili su bolji i zasluženo su nas pobijedili. Stoga, svojim igračima i nemam što zamjeriti. U prvom poluvremenu, sve do jedanaesterca za nas nismo ništa napravili, a kada u takvoj igri i u takvom odnosu snaga ne realiziraš najstrožu kaznu, onda je tu, za nas, priča bila završena. Posebno kada je Vitez odmah na početku drugog poluvremena postigao i drugi gol. Još jednom čestitam Vitezu, sve je bilo korektno i na terenu i u gledalištu. Lijepo je to vidjeti i doživjeti, kazao je Đurovski.

Najbolje poluvrijeme

Zadovoljstvo nije krio trener Viteza Branko Karačić, koji je dan - dva prije utakmice neuspješno pokušavao sakriti nervozu. - Zadovoljan sam, odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu igrali smo izvrsno, borbeno, organizirano, smireno… i to je najbolje poluvrijeme Viteza od kada sam ja na čelu stručnog stožera. Žao mi je što već u tom dijelu susreta, još kojim golom, nismo riješili utakmicu, međutim, kada smo početkom drugog poluvremena postigli i drugi gol, bio sam uvjeren da Slavija neće moći ugroziti našu pobjedu, kazao je Karačić.

Cijela momčad Viteza, uz bodrenje svojih vjernih navijača, igrala je vrlo dobro, a u takvoj igri nije bilo lako odlučiti se za najboljeg igrača susreta. Bilo je “u igri” nekoliko kandidata, a opredijelili smo se za vrijednog i upornog Mrkaića koji iz kola u kolo igra sve bolje. - Ostvarili smo cilj, pobijedili smo konkurenta za ostanak u Premijer ligi i to je najvažnije. Zadovoljan sam svojom igrom, zahvalan sam priznanjem za najboljeg igrača utakmice, no pohvale zaslužuje cijela momčad. Jer, bilo smo “jedno i zajedno”, a kao nagrada za to stigla je nemjerljivo vrijedna pobjeda, kazao je raspoloženi Momčilo Mrkaić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?