Rukomet

Vogošća i Borac pojačavaju se u borbi za naslov prvaka BiH

05.01.2017.
u 10:00

Rukometni prijelazni rok u Bosni i Hercegovini se sve više zahuktava. Pojačavaju se najbolji timovi Vogošća i Borac, dok će puno uzbuđenja biti i u timovima koji se bore za opstanak.

Proširivanje rotacije

Jesenji prvak Vogošća želi proširiti rotaciju i imati veći igrački kadar kad se bude borila za titulu. Blizu je dolazak Srđana Gavrića, lijevog beka dobojske Sloge, a traže se još dva nova igrača. Njihov pratitelj, banjolučki Borac, realizirao je dolazak Mihaila Stošljevića, beka koji dolazi iz Prijedora, i traži još jednog igrača na poziciji pivota.

- Zasad smo samo na dolasku Stošljevića, a moguće je da ćemo tako i ostati ako ne pronađemo kvalitetno rješenje. Đorđe Ćelić igra odličnu sezonu i mislimo da može izdržati sve napore – kazao je direktor banjolučkog kluba Vladimir Branković.

U borbi za treće mjesto koje vodi u Ligu za prvaka su još Zrinjski, Derventa, Bosna i Konjuh. Čini se da će najviše problema imati Derventa. Ovaj tim je već napustio Davor Živanić koji je prešao u Maglaj, dok je odlazak najavio i Dalibor Mijatović.

- Istina je da je Živanić odlučio promijeniti sredinu, dok o odlasku Mijatovića još razgovaramo i to nije sigurno. Bit će problem da nadoknadimo njihov odlazak – ističe Čedo Vujičić, predsjednik kluba.

Osim Živanića, Maglaj je ranije doveo i Petra Draškića, a blizu je angažmana i Borisa Bosića, srednjeg beka dobojske Sloge. Na klupu ovog tima se vratio Mahmut Obralić, tako da ovaj klub čini sve kako bi izborio opstanak u društvu najboljih. Sličan posao uradila je i Krivaja koja je u svoje redove dovela mladog reprezentativca Srbije Srđana Damjanovića, zatim vratila Edina Sinanovića, dok je novi član postao Ismir Salkić. Prekriženih ruku nisu sjedili ni u Goraždu. Oni su u ovom prijelaznom roku doveli čak tri Crnogorca. Novi članovi ovog tima su postali Igor Krivokapić, Goran Anđelić i Admir Pelidija. U Prijedor su došli Milorad Inić iz Leotara te Darko Dragojević iz Nevesinja i oni bi trebali popuniti prazninu na bekovskim pozicijama nakon odlaska Stopšljevića.

Loša situacija u Slogi

U najgoroj je situaciji dobojska Sloga. Igračima je isplaćena samo jedna plaća i oni su slobodni u izboru nove sredine, a zanimanje postoji za najbolje igrače koji čim dobiju papire mogu napustiti klub. Čini se da su se od borbe za opstanak oprostili Krajina iz Cazina i Hercegovina iz Nevesinja koji će u drugom dijelu pružiti šansu svojim mladim rukometašima.

Najveće iznenađenje prijelaznog roka je svakako dolazak nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Damira Doborca u Gračanicu.

Bivši član sarajevske Bosne, slovenskog Cimos Kopera, njemačkog Magdeburga i bjeloruskog Dinama iz Minska, sigurno će biti velika pomoć rukometašima Gračanice na njihovom putu povratka u Premijer ligu BiH. Svojim iskustvom definitivno će donijeti prevagu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?