GOŠK

Vojvodić u Gabeli, počela “mobilizacija”

23.01.2017.
u 09:00

Nakon duge stanke prvom prozivkom nogometaša GOŠK-a probudila se nogometna Gabela. Kako je u međuvremenu, od završetka jesenske polusezone pa do početka priprema za proljetni dio sezone, klub ostao bez predsjednika Pere Pavlovića, nastavak je počeo uz posebni senzibilitet.

Visok cilj

U spomen na čovjeka koji je za GOŠK mješavina onoga što su Vicente Calderon i Jesus Gil za slavni Atletico Madrid, cilj je po drugi put plasirati se u Premijer ligu.

U tu svrhu angažiran je Darko Vojvodić, s Gabeljanima uspješni trener, kojeg su, kako to vole reći ovdašnji fanatici, “sile mraka” spriječile da prije sezonu i pol po drugi put uvede GOŠK u Premijer ligu. Dolazak Vojvodića označio je početak svojevrsne mobilizacije u Gabeli. Naravno, poslije prozivke smo započeli s neizbježnim, razlozima povratka:

- To su prije svega pozitivne impresije iz prvog mandata. Bio sam odlično primljen od Gabeljana, ljubio nas je i rezultat, nismo uspjeli ostvariti cilj, zašto, zna to nogometna javnost u BiH. Imao sam angažman u Zvijezdi, bilo je i drugih ponuda, ali Gabela je izazov, došao sam nastaviti gdje smo stali, nižući dojmove govori trener Vojvodić te nakon primjedbe da neće biti lako, nastavlja:

- Svakako, velika su četiri boda zaostatka. Neka se nitko ne naljuti, mislim da je jesenski učinak GOŠK-a neuspjeh u odnosu na igrački kadar. Smatram da je liga nešto slabija nego kad smo prije dvije sezone jurišali na Premijer ligu. Međutim, dolaskom u Gabelu prihvatio sam izazov. Povoljne su okolnosti što u prvom kolu idemo u goste Novom Travniku, a u posljednjem ćemo biti domaćini, a nepovoljne što većini konkurenata idemo u goste.

- Tko su konkurenti?

- Pa sve ekipe koje su ispred nas, visočka Bosna, Travnik, Orašje, pa Bratstvo. Pratim događaje, svi se pojačavaju. Travnik i Bosna pokazuju jednu ozbiljnost, međutim, i mi imamo svoje adute.

A pripreme, pretpostavljamo da je plan već razrađen?

- Prvi tjedan slijede laganiji treninzi, većina igrača se profesionalno ponašala tijekom stanke, nisu se zapustili, čak bih volio da su se neki i bolje odmorili. Bila je u kombinaciji utakmica protiv Slobode, ali je otpala, a nakon uvodnog dijela selimo se u Novigrad na devetodnevne pripreme. Nakon povratka slijedi nastup na turniru Andrije Ankovića, a nakon njega završne pripreme. Moj je cilj da prijepodne imamo trening, a popodne utakmicu. Kad sam prošli put bio u GOŠK-u, u pripremnom razdoblju smo odigrali petnaest utakmica. Utakmice su najbolji trening. GOŠK ima i nekoliko mladih nadarenih igrača koje ćemo kroz utakmice profilirati za prvu ekipu.

Još jedan juriš

Uglavnom, ako je i bilo “nevjernih Toma” da GOŠK nema snage za još jedan juriš na Premijer ligu, angažmanom Vojvodića sve sumnje su otpale.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije