bilino polje

Vratar Ratko Dujković spasio Zrinjski u Zenici

rr
17.05.2015.
u 10:12

Svih 90 minuta dvije momčadi nisu uspijevale pronaći put do mreže. Na koncu su momčadi podijelile bodove

Čelik i Zrinjski u Zenici su odigrali bez pogodaka (0:0). Čelik je bio znatno bolji u prvom poluvremenu od gostiju iz Mostara, ali su gosti uspješno odolili svim napadima u prvih 45 minuta. Domaćini su već u 2. minuti imali možda i najbolju prigodu kada je nakon ubačaja Bajraktarevića strijelac Čelika Popović sa 7 metara iz kosa od gola Dujkovića promašio loptu. Pet minuta kasnije Selimović je krenuo u solo napad i s nekih 12 metara šutirao prema golu Zrinjskog, ali je lopta pogodila nekog od braniča gostiju te završila u kutu. Nakon izvedenog udarca iz kuta Karić je bio u prilici, ali je njegov slab šut petom vratar Dujković obranio. Imali su domaćini još dvije zrele prigode u 19. minuti preko Popovića i u 20. minuti preko Bajraktarevića, ali se mreža gostiju nije tresla.

Nezgodna ozljeda Popovića

Gosti su pokušali preko Todorovića, čiji je šut iz kosa blokirao Burek, te je lopta završila izvan igrališta. Nakon ove prilike za Zrinjski ta momčad je zaigrala nešto oštrije, što je jučer slabi sudac Tomislav Čuić tolerirao. U 31. minuti jedan oštar start Muminovića nad Popovićem završio je dužim prekidom, a nakon ukazane prve pomoći na terenu golgeter Čelika završio je hitno na odjelu bolnice u Zenici. Glavni sudac Čuić pokazao je samo žuti karton. U nastavku je Čelik igrao pet minuta bez jednog igrača, ali u tom razdoblju nije bilo prigoda. U 35. minuti domaći su ponovno preko Selimovića mogli povesti, ali je Dujković bio priseban. Zadnju prigodu u prvom dijelu imao je Simić, ali je njegov šut iz slobodnjaka prošavši kroz šumu nogu završio u gol-autu. Prva velika prilika u drugom dijelu dogodila se u 53. minuti kada je Pezer s 30-ak metara precizno gađao vrata Zrinjskog, ali je Dujković pokazao zašto se nalazi na reprezentativnom popisu igrača.

Raspoloženi Dujković

Dvije minute kasnije i Anel Dedić je pokušao iznenaditi Dujkovića, ali je i ta lopta završila u rukama raspoloženog vratara. U 78. minuti gosti su imali najbolju prigodu, ali je kapetan Čelika Adilović nakon istrčavanja padom u noge sklonio loptu ispred Crnova. Zadnju minutu utakmice gledatelji su ispratili prozivanjem suca Čuića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije