Premijer liga

Vratari "zaključali" mreže u derbiju Zrinjskog i Širokog Brijega

BiH,08.08.2015.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Travnik 1-0 Photo:Stojan Lasic
24.08.2015.
u 09:07

U prvom dijelu je Zrinjski dominirao, ali je Široki u drugom pronašao igru protiv pritiska domaćih

Pred dobro popunjenim tribinama na stadionu HŠK Zrinjski rivali Zrinjski i Široki Brijeg su podijelili bodove odigravši 0:0.

U prvom dijelu susreta istaknuli su se najviše vratari. Iako ni jedan od njih nije imao previše težak posao, ono posla što su imali, obavili su na pravi način.

Raspoloženi Soldo

Zrinjski je djelovao nešto organiziranije na terenu, dok je Široki igrao podređenu ulogu. Igra gostujuće ekipe svodila se ne nekoliko međusobnih dodavanja u zadnjoj liniji, a zatim na duge lopte prema njihovim navalnim igračima. Zrinjski je imao veći posjed, ali su gosti igrali dobru obranu.

U 11. je minuti zabilježen prvi udarac u okvir gola Širokog. Šutirao je Grahovac u dobro postavljenog vratara Soldu. Prvu pravu prijetnju Široki je imao u 21. minuti preko Menala. On je došao do lopte nakon pogreške obrane Zrinjskog i šutirao, ali u dobro postavljenog vratara Karačića koji je obrnio njegov udarac. S druge je strane Soldo spasio mrežu Širokog nakon odličnog udarca iz slobodnjaka koji je izveo Todorović. Na drugoj strani Wagner se malo spetljao s loptom pred golom domaćina kada se našao u dobroj poziciji. Obrana Zrinjskog ipak je raščistila tu situaciju. Nakon toga do kraja prvog dijela domaći su dominirali. Vratar Soldo je ponovno dobro obranio udarac igrača Zrinjskog kada njegov kolega Marković nije na vrijeme izašao i napravio zaleđe, a netko od igrača Zrinjskog glavom šutirao u dobro postavljenog Soldu. U nadoknadi prvog dijela prilika se ukazala Petraku koji je iz kosa šutirao, ali je Soldo ponovno loptu dotaknuo prstima, dovoljno da je izbaci izvan terena. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Rastrgana igra

Početkom drugog dijela Široki se Brijeg otrgnuo pritisku i zaigrao bolje. Ipak, u tom razdoblju terenske premoći zabilježili su tek jedan solidan pokušaj. U 55. minuti, nakon trka, udarac je isprobao Pehar, a siguran na golu Zrinjskog bio je Karačić. Nakon toga nije bilo neke igre ni na jednoj strani. Tek bi tu i tamo neki igrač kakvim potezom bljesnuo, ali momčadi su se organizirano branile. Po jednu rutinsku intervenciju ponovno su imala dva vratara. Treneri su pokušali s izmjenama, ali ni to u prvi mah nije donijelo rezultat. Do kraja smo vidjeli još jedan lijep potez Wagnera, nakon kojeg nije uspio završiti akciju pogotkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije