KOLIKO JE DALEKO SP?

Vrijede 317,2 milijuna eura, a bore se za dodatne kvalifikacije...

09.10.2017.
u 19:05

Izravan plasman gotovo je nemoguć jer tada bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku

Matematika je u zadnje vrijeme najdraži predmet vatrenih iako su reprezentativci nakon utakmice protiv Finske sat vremena ostali u svlačionici, gdje kažu da nisu ništa razgovarali.

E pa vjerojatno je svatko u glavi kalkulirao što im treba da bi ostali u borbi za tu famoznu Rusiju. Utakmica protiv Ukrajine posljednja im je infuzija koju mogu primiti jer odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo opasno im visi.

Pobjeda u Kijevu je imperativ

Izravan plasman gotovo je nemoguć jer tada bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku. Od tog scenarija vjerojatno neće biti ništa tako da će Hrvatska svoju kartu za Rusiju morati izboriti ‘okolnim’ putem.

Drugo mjesto u skupini ipak je najrealnije, a za to bi Dalićevim momcima mogao biti dovoljan i remi s Ukrajinom. No, i u tom slučaju mogli bi ostati bez play-offa ako budu najslabiji na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija jer od devet drugoplasiranih, samo najgora neće u dodatne kvalifikacije. 


Uglavnom, jedino pobjeda u Kijevu Hrvatsku vodi u play-off. Remi samo nosi dodatne komplikacije jer tada bi se moralo poklopiti još nekoliko stvari. U prvoj opciji Škotska mora remizirati u Sloveniji i Slovačka kod kuće ne smije dobiti Maltu. Ili, u drugoj opciji, Wales i Republika Irska obvezno moraju odigrati neriješeno. 


Koja god situacija da završi, moramo čekati posljednji zvižduk na Olimpijskom stadionu u Kijevu jer dovoljno smo veliki da u obećanja više ne vjerujemo.


Daleko su od igre s Eura


– Pokušat ćemo se pribrati i odigrati mušku utakmicu pa izboriti dodatne kvalifikacije. Moramo se vratiti na igru s Eura i tu atmosferu – rekao je Domagoj Vida nakon ‘utakmice’ na Rujevici.
A teško da će jedna od najvrednijih momčadi kvalifikacija (317,2 milijuna eura) ovakvim izvedbama vratiti igru iz Francuske.

Uz malo sreće mogu jedino vratiti propuštene prilike pa čekati ždrijeb play-offa, koji će biti 17. listopada. Prve bi se utakmice trebale igrati od 9., 10. i 11. studenog, a uzvrati su tri dana kasnije. 

Ako i dođu to toga, vatreni se možda do SP-a sjete kako se i zašto igra nogomet.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije