NAJBOLJI STRIJELAC

Wayne Rooney ušao u povijest, a kao mušteriju pamtit će Hrvatsku!

Wayne Rooney
Reuters/PIXSELL
06.09.2015.
u 09:03

Zabio je pogodak San Marinu i sad ih ima 49, koliko i Sir Bobby Charlton

Engleska je na gostovanju pobijedila San Marino 6:0 te nastavila savršeni niz bez izgubljenog boda i nakon sedam kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. No pobjeda ionako nije bila upitna, veliki trenutak dogodio se u 13. minuti, kad je s bijele točke Wayne Rooney zabio za 1:0 i ušao u povijest.

Bio mu je to 49. u dresu 'tri lava' pa se na vrhu izjednačio s legendarnim Sir Bobbyjem Charltonom! Najviše golova, pet od 49, zabio je San Marinu, a nakon te reprezentacije najviše puta je 'stradavala' Hrvatska! Protiv 'kockastih' je strijelac bio četiri puta!

S Charltonom i Frankom Lampardom se izjednačio i po broju nastupa, skupio ih je 106 u 12 godina igranja i na šestom je mjestu.

Ima tek 29 godina pa bi na vrhu bi mogao stići i Petera Shiltona koji je skupio 125 nastupa. U svakom slučaju će 'skinuti' Davida Beckhama koji je drugi sa 115 odigranih susreta.

>> Wayne Rooney sa samo 24 godine među legendama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije