zbog rankinga

WBO organizacija otkazala meč Damira Belje za svjetsku titulu

Damir Beljo
03.12.2019.
u 16:20

Bh. profesionalni boksač Damir Beljo 28. prosinca trebao se boriti za svjetski WBA pojas u "cruiser" kategoriji, no borba je otkazana odlukom WBO organizacije zbog toga što Beljo nije među najboljih 15 boraca po rankingu.

"Bombarder iz Mostara" trebao se boriti s Arsenom Goulamirianom u francuskom Marseilleu, a promoteri ovog borca u početku su istaknuli da WBO ranking neće biti problem za orgnizaciju borbe, no na kraju se to nije ispostavilo točno, piše Klix.ba. 

Ipak, Belji je obećano da će borba biti održana u ožujku naredne godine za svjetski naslov, a prema Beljinim riječima, interes je da se održi utakmica između njega i Goulamiriana.

"Krvavo treniram u Njemačkoj i žao mi je što se ovo dogodilo, potrudit ću se da budem spreman za ožujak iduće godine i hvala svima na velikoj podršci", kazao je Beljo.

Beljo je prvi na ljestvici profesionalnih boksača koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u "cruiser" kategoriji i 50. ukupno na svijetu. Mostarac je od 2015. do 2016. u svom vlasništvu držao WBO titulu europskog prvaka, što mu je do sada najveći uspjeh u karijeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije