Transfer Gorana Zakarića

Za najboljeg u ligi 150.000 €

01.08.2018.
u 07:45

Najbolji igrač Premijer lige BiH Goran Zakarić napustit će Željezničar i potpisati za viceprvaka Srbije - beogradski Partizan. Vrijednost odštete koje će sarajevski klub dobiti za spomenutog nogometaša je 150.000 eura, uz eventualni postotak od daljnje prodaje. Tako će se završiti najveća saga ovog prijelaznog roka u Premijer ligi BiH. Sjajni nogometaš je na početku sezone zbog pregovora s Partizanom bez znanja kluba bio suspendiran i odstranjen iz ekipe te je radio s mladim timom.

Uzeti bilo kakav novac

Zakarić je odbio novi ugovor Željezničara te jasno naglasio kako ga zanima samo odlazak u Beograd pa su u upravi sarajevskog kluba ipak shvatili kako im je bolje uzeti bilo kakav novac. Nastavili su pregovore s Partizanom i oni su uspješno završeni. U Željezničaru na kraju ipak mogu biti zadovoljni. Iako je svota od 150.000 eura mala za najboljeg nogometaša lige, činjenica je kako Zakarić ima ugovor na još samo četiri mjeseca (istječe mu u prosincu). U klubu su procijenili kako je bolje da sad uzmu bilo kakvu naknadu, a ne da igrač na kraju sezone napusti klub bez ikakve naknade kako se dogodilo Sarajevu u slučaju Harisa Duljevića. Željezničar je ranije za isti novac, 150.000 eura, prodao Memiju i Kvesića, a očito je kako će se ovakvom politikom teško napraviti bolji inozemni transfer.

Primjeri Dinama i Zvezde

Klubovi u Europi traže mlade igrače koji su već osjetili jaka natjecanja, a samo nastupima u europskim kupovima može se dići cijena.

Najbolji primjer za to je, osim Dinama, Crvena zvezda kojoj je samo jedan plasman u skupnu fazu Europske lige donio veće cijene njezinim igračima. Europa donosi izlog i veće zanimanje menadžera i klubova, pa su čelnici Zvezde uspjeli napraviti nekoliko značajnih transfera. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije