Ženski nogomet

Za nogometašice BiH današnja će utakmica protiv Ruskinja biti veliki test

05.04.2018.
u 08:10

Ženska A reprezentacija BiH završila je pripreme za utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Rusije, koja se danas igra na stadionu Trening centra NS-a BiH u Zenici.

Dobro ozračje

- Očekuje nas nastavak kvalifikacija, koje mi jedva čekamo. Nerealno bi bilo kazati da naše protivnice nisu favoritkinje, ali moram istaknuti kako smo mi dobro radile na pripremama. Dobro smo analizirale svoje protivnice i igračice će dati maksimum. Reprezentacija Rusije je kvalitetna, ali mi smo odigrale dvije utakmice i igrale smo dobro, tako da su naše igračice optimistične i vjerujem kako će to biti naša dobra igra - kazala je izbornica Samira Hurem.

Ova reprezentacija je u proteklih nekoliko godina značajno popravila svoju igru, što je rezultiralo i dobrim rezultatima na međunarodnoj sceni.

- Mi smo već nekoliko godina krenule strateški u stvaranju svoje reprezentacije, tako da bi dobar rezultat s Rusijom mnogo značio za naš ženski nogomet. Pobjedom bismo napravile veliki iskorak, a ono što nas čini hrabrima i što nam daje samopouzdanje jest to što smo 26. na UEFA-inoj lista i što je Rusija 24. na istoj ljestvici. One su bile šeste, a mi smo bili 43. prije sedam godina. Polako napredujemo, ali još uvijek nismo u prilici kazati da imamo značajnu kvalitetu. Želimo pobijediti, ali hoće li biti dovoljno ono mi damo i postavimo se u odnosu na Rusiju, to ćemo vidjeti. Napravile smo do sada veliku stvar i imamo pravo reći da želimo povoljan rezultat - ističe Hurem.

Žensku reprezentaciju očekuje susret u Zenici i s Engleskom, tako da će struka biti u prilici na ovim dvjema utakmicama vidjeti stvarnu mogućnost igračica.

- Mi smo timski odlična ekipa i najbitnije je da kao tim dobro odigramo utakmicu, jer to je naša najjača snaga. Mislim da ćemo, ako budemo kao tim dobro igrale i ispoštovale sve zadatke koje je pred nas postavio stručni stožer, jako dobro parirati Rusiji - kaže kapetanica reprezentacije Milena Nikolić.

Teška skupina

Ova skupina je izuzetno teška, ali sve igračice vjeruju kako će uz domaću publiku prikazati dobru igru protiv Rusije i obradovati se novim bodovima. Napadačica Lidija Kuliš jedna je od igračica koja je već igrala u susretima s reprezentacijom Rusije i bila jedna od strijelkinja protiv Ruskinja.

- Pripreme su protekle dobro, dobro smo radile i smatram kako smo spremne i motivirane, a jedva smo čekale nastaviti s kvalifikacijskim utakmicama - istaknula je Lidija Kuliš.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?