Maja Jelčić, nogometašica iz Čapljine

Za prvaka BiH SFK 2000 u 8 utakmica postigla 7 pogodaka

15.10.2020.
u 21:05

Čapljinka Maja Jelčić definitivno je napustila muški nogomet. Naime, doskora je igrala za ekipu Čapljine u kadetskom uzrastu, a prošlog ljeta prešla je u SFK 2000 Sarajevo, piše Večernji list BiH

Nije mogla igrati s dečkima

O razlozima prelaska u redove prvaka BiH Maja kaže:

- Nisam imala više pravo nastupa za dječake pa sam odlučila prijeći u SFK 2000 Sarajevo jer je to najbolji klub u BiH i to mi je dobar korak za napredak“, kaže Maja koja već trese mreže i na seniorskim utakmicama.

- Treniram nogomet već dugo i moj posao je davati golove. Do sada sam dala sedam pogodaka za seniorke i šest za kadetkinje. Za seniorke sam ulazila s klupe, a protiv Iskre u osmom kolu prvi put sam zaigrala u prvoj postavi. Odigrali smo 1:1 u Bugojnu, a ja sam asistirala za pogodak.

- Koliko smo vidjeli, igrala si i za reprezentaciju?

- Danska i Italija jake su nogometne sile, igrali smo kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo i doživjeli dva uvjerljiva poraza. Međutim, nadam se da ćemo u budućnosti izboriti nastup na Europskom prvenstvu kada naše mlađe reprezentacije dođu. Protiv Danske sam ušla u igru u posljednjih pet minuta, a protiv Italije igrala sam desetak minuta. Bilo je kratko, ali mislim da sam pokazala da zaslužujem ulazak u igru i da je to pravi korak za budućnost. Trenerica Samira Hurem dala mi je veliku šansu protiv jakih reprezentacija, koju sam, nadam se, iskoristila na najbolji način.

Podsjećamo, nadarena Čapljinka za nogometnu reprezentaciju BiH debitirala je početkom ožujka ove godine s nepunih 16 godina starosti! To je apsolutni rekord kada je riječ o bh. nogometu.

Veliki talent

U prilog njezinu raskošnom talentu govori i podatak kako je za SFK 2000 sedam pogodaka dala u samo osam utakmica. U listu strijelaca nije se upisala samo u osmom kolu protiv ekipe Iskre, kada je igrala od prve minute, ali je na toj utakmici ipak asistirala za pogodak suigračici. Njezin SFK 2000 trenutačno vodi s 22 boda, tri boda više od drugoplasirane ekipe Iskre.

Iako igra na poziciji prednjeg veznog, i u mlađim uzrastima isticala se kao strijelac. Ostaje vidjeti kako će se razvijati karijera ove nogometašice. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?