pobjeda plemića nad slavijom

Zakarić u prvoj minuti zabio za povratak Zrinjskog na vrh

UTAKMICA
Foto: VL FOTO
1/2
03.04.2016.
u 18:03

U nedjelju su na programu još dvije utakmice 23. kola Premijer lige BiH, a u prvoj, u kojoj je Slavija ugostila Zrinjski, viđen je tek jedan pogodak i to veoma vrijedan za Mostarce.

Samo što je krenula lopta s centra, Goran Zakarić pogodio je za veliku radost gostiju iz Mostara. Igrala se 40. sekunda. Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja, tek nekoliko slabijih pokušaja, pa se na odmor otišlo kod rezultata 1:0 u korist gostujućeg sastava.

U nastavku se Slavija odlučila napasti, u pokušaju izjednačenja, pa je imala nekoliko šansi. Barić u 48. minuti šutira, Karačić brani, potom Spalević ne koristi dobru poziciju u 61. minuti, a zatim ni Bošković u 63. minuti.

U 67. minuti sjajna odbrana Karačića, koji je u 76. minuti zaustavio i Barića. Nakon nekoliko šansi domaće ekipe, najbolju su propustili gosti.

Todorović je u 82. minut izašao sam na gol Slavije, no Lučić fantastično brani i ostavlja Slaviju u igri. Ipak, ostalo je 1:0, Zrinjski je slavio veliku pobjedu i ostao je lider sa 50 bodova, koliko ima i drugoplasirana Sloboda, prenosi SportSport.ba

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije