Čapljinski klub

Zatekli loše stanje, ali nakon 12 godina “oživjela” Neretva Čeljevo

23.09.2021.
u 15:28

Da u bh. sportu postoje i pozitivne priče koje su svakako zaslužile pozornost javnosti, dokazuje primjer Čeljeva kod Čapljine. U razdoblju koronakrize, nakon dugih 12 godina, skupina entuzijasta i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu “oživila” je nogometni klub, sada pod nazivom “Neretva Čeljevo 2020”, koji se od sezone 2021./2022. natječe u Županijskoj ligi HNŽ-a, piše Večernji list BiH.

Poteškoće na početku

Stanje koje su Čeljevčani zatekli oko kluba bilo je loše - devastirane i neuvjetne svlačionice, iskopan travnjak i ukradeni golovi samo su dio stvarnosti s kojom su se morali suočiti. No, bez obzira na to, članovi kluba brzo su počeli raditi na “šminkanju” stadiona. Zajedničkim snagama, uz pomoć Gradske uprave i nekoliko lokalnih gospodarstvenika, krenulo se u rekonstrukciju stadiona. Nakon čišćenja i sanacije postojećeg stanja, urađeno je ravnanje, valjanje terena i sijanje travnjaka. Na svlačionici su stavljeni novi PVC otvori, objekt je priključen na elektromrežu, a postavljeni su i sustavi za navodnjavanje... Akcijom članova kluba prikupljena su sredstva za novu traktorsku kosilicu, a trenutačno se radi na uređenju vanjskog dijela svlačionice i unutrašnjosti.

Prve službene utakmice NK Neretva Čeljevo 2020 imao je na turniru koji se u kolovozu održao u Višićima. U polufinalnom susretu protiv drugoligaša HNK Neum Neretva Čeljevo slavila je rezultatom 2:1, pokazavši kako će u novoj sezoni biti tvrd orah protivnicima. U finalu su, nakon odlične predstave, ipak tijesno poraženi rezultatom 3:2 od susjeda iz Višića te tako u povratničkom nastupu zauzeli sjajno drugo mjesto.

Igrački kadar čine mahom igrači iz Čeljeva uz kvalitetne pojedince iz okolnih mjesta (Čapljina, Tasovčići, Modrič, Gabela). Kadar trenutačno ima 26 igrača te ga čini spoj mladosti i iskustva, a vrijedi istaknuti kako su to sve redom momci koji najvažniju sporednu stvar na svijetu igraju isključivo iz strasti i ljubavi.

Ambiciozna uprava ističe da velike planove ima i s omladinskim pogonom koji još nije formiran, ali je jedan od glavnih ciljeva uprave zbog ogromnog zanimanja i velikog broja djece koja svakodnevno posjećuju igralište. Uz to, u cilju je stvaranje uvjeta za odigravanje službenih utakmica na domaćem stadionu, kao i postati stabilan sudionik Županijske lige HN županije.

Domaćini u Višićima

Dotad će Neretva domaće utakmice igrati u Višićima, domu HNK Višići, kluba bez čije bi pomoći Čeljevčani znatno teže realizirali ono što su do sada postigli. To je zasigurno pozitivna sportska priča vrijedna pozornosti te pokazatelj uspješne suradnje klubova na lokalnoj razini. Nogomet u Čeljevu predstavlja dugogodišnju tradiciju, ali i budućnost, što dokazuje i ogromna podrška navijača i simpatizera kluba koji trenutačno ima oko 120 članova, što je za ovako malo mjesto zasigurno značajan broj. Od samog početka klub ima podršku Gradske uprave, a uz podršku Grada klub se uvelike financira iz vlastitih prihoda od godišnjih članarina, prodajom suvenira i donacijama simpatizera.

U kratkom razdoblju su se članovi Neretve organizirali i po uzoru na poznatije klubove uložili mnogo truda u moderne načine oglašavanja i izvješćivanja na društvenim mrežama, tako da sve novosti, najave i izvješća s utakmica i iz kluba redovito prenose na službenoj Facebook i Instagram stranici. Ljudi iz kluba postavili su dobre temelje za razvoj, krenuli pravim putem te vjeruju kako će kontinuiranim radom doći do toga da neke nove generacije još dugo mogu uživati u nogometu u Čeljevu.

U svakom slučaju, Neretva Čeljevo 2020 može biti primjer i ostalim manjim mjestima koja imaju slične ambicije jer pokretanje klubova, omladinskih pogona, kao i izgradnja infrastrukture zasigurno daju nadu u bolje sutra za bh. nogomet. Nama ostaje dalje pratiti kako će se razvijati ovaj klub koji nije djelovao više od jednog desetljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?