VELIKI TIGER

Zbog ovisnosti o seksu ostao je bez žene i milijuna, a sada se veličanstveno vratio

Reuters/Pixsell
16.04.2019.
u 11:15

Zbog izrazitih bolova u leđima, Tiger je jednom popio toliko analgetika da policajcu, koji ga je uhitio zbog vožnje “pod utjecajem”, nije znao reći u kojem se gradu zatekao

Čini se da je sportski svijet već u travnju dobio najjačeg kandidata za povratnika cijele 2019. godine. Tiger Woods (43), najpopularniji svjetski golfer, vratio se iz reda otpisanih i osvojio jedan od najvećih svjetskih turnira, Masters u Augusti. Nakon obustavljene karijere, razbijenog obiteljskog života i četiri operacije leđa (nakon kojih se nadao da će barem moći igrati golf sa svojom djecom), Tiger je osvojio svoj prvi Majors nakon punih 11 godina čekanja i nadanja. Priča je to za sve one koji vjeruju u drugu priliku ili one koji naprosto vole lijepe “come back” priče. 

Približio se Niclausu

Uz US Open, British Open i PGA Championship, to je turnir ranga Grand Slam turnira u tenisu. Osim što mu je to peti Masters u karijeri (prvi je osvojio još 1997.), to mu je i 15. “Majors” pa se Woods sada približio najvećem golferu svih vremena Jacku Nicklausu koji ima 18 golferskih “Grand Slam” turnira. Inače, na toj su listi, pored Woodsa, samo velikani iz prošlosti. Treći je Walter Hagen (11), a četvrto mjesto dijele Ben Hogan (9) i Gary Player (9).

Između 1996. i 2007., Woods je zaradio 769, 5 milijuna USD, a 2010. postao je prvi sportaš u povijesti koji je zaradio više od milijardu dolara. U to vrijeme, Woods je bio toliko dominantan da su se tada pisale kolumne s radnim naslovima “Je li Tiger štetan za golf” i “Ima li smisla da se svi ostali bore za drugo mjesto”. Štoviše, s obzirom na njegovu prednost u snazi udarca, neki su tereni na PGA Touru produženi samo da bi otežali Woodsu koji je lomio svoju konkurenciju najdužim prvim udarcem.

No, Woodsu je život otežala i njegova seksualna nezasitnost. Štoviše, onima koji su ga optuživali za bračnu nevjeru, ponajprije njegova supruga Elin, pokušavao je to objasniti s dijagnozom ovisnosti o seksu što je, u međuvremenu, postala novovjekovna fora za sve bračne varalice. 

Bio u vezi s Lindsey Vonn

Svoju prvu suprugu Elin upoznao je 2001. dok je ova Šveđanka radila kao dadilja i spremačica u obitelji švedskog golfera Jaspera Parnevika. Tiger i Elin oženili su se 2004., a nakon što su dobili kćer (2007.) i sina (2009.) gospođa Woods zatražila je razvod braka jer se u raznoraznim medijima pojavio veći broj mladih žena koje su govorile o tome da su imale intimnu aferu sa slavnim golferom.

A ta potreba da se neprestano seksa “sa strane” stajala ga je niza sponzorskih ugovora. Najprije su mu sponzorstvo otkazali Gatorade, General Motors i AT&T, dok je Gillette uklonio sve reklame na kojima se pojavljuje Woods što je poslije učinio i proizvođač satova TAH Heuer. Suprotno tome, Nike je ostao uz njega, baš kao i proizvođač video igrica Electronic Arts.

Woodsovo promiskuitetno ponašanje imalo je i svoju konkretnu cijenu. Jednom studijom te 2009. utvrđeno je da su dioničari kompanija koje su ga sponzorirale izgubile oko 8-9 milijardi USD. Doduše, bilo je to pomalo i nepravedno prema najpoznatijem golferu jer, dobro je ustvrdio jedan njegov poklonik, onda bi bez svojih sponzora trebalo ostati i 90 posto NBA zvijezda koji se, također, baš i ne mogu pohvaliti da su vjerni svojim djevojkama ili bračnim družicama.

Nakon razvoda (2010.), za Woodsa se više moglo čuti u trač-rubrikama, ali i u crnim kronikama, nego u izvješćima s golferskih natjecanja. Poznato je da je bio i u vezi s najuspješnijom skijašicom Svjetskog kupa Lindsay Vonn, no ta ljubav nije potrajala, baš kao ni njegove brojne druge veze.

Zbog izrazitih bolova u leđima, Tiger je jednom popio toliko analgetika da policajcu, koji ga je uhitio zbog vožnje “pod utjecajem”, nije znao reći u kojem se gradu zatekao. A u to vrijeme nije sam ni cipele mogao zavezati, a jednom je pao na leđa i nije mogao ustati pa je kći nazvao da pozove hitnu pomoć. No, Woods se nije predao. Oporavio se od svih tih zahvata na kralježnici i izveo jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta koji silno podsjeća na onaj golferskog velikana Bena Hogana. A njemu su liječnici, naklon po život opasne prometne, reli da nikad više neće hodati, a on je usprkos tome osvojio još šest Majorsa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?