POVRATAK

Zbog prve ljubavi napušta emiratske milijarde! Sve je šokirao svojim novim poslom

19.05.2019.
u 20:15

Na Anderlecht, koji je odigrao katastrofalnu sezonu i trenutno je posljednji šesti u Ligi za prvaka, Kompany planira prenijeti novu nogometnu filozofiju

Već se u posljednja dva kola, nakon one bombe Leicesteru dalo naslutiti da će do kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany nakon 11 godina napustiti klub. Jedini nogometaš građana koji je u klub došao prije emiratskih milijardi je, međutim, sve iznenadio svojom novom ulogom koja je u modernom nogometu sve rjeđi slučaj. Destinacija i nije toliko iznenađujuća budući da se radi o Anderlechtu, ali sve je šokirala informacija da će 33-godišnji Kompany u Anderlechtu biti trener-igrač. 

- Sljedeće tri godine bit ću trener-igrač u Anderlechtu. Ovo je možda iznenađenje za vas, ali ovo je najlogičnija odluka koju sam donio u životu. Odrastao sam i stasao kao igrač u Anderlechtu. To je najveći klub u Belgiji s 34 naslova - napisao je na Facebooku Kompany koji je karijeru započeo i igrao u Anderlechtu od 2003. do 2006. godine.

Tako će Kompany od iduće sezone biti suigrač i trener našim nogometašima Ivanu Santiniju i Antoniju Miliću, ali i jedan od glavnih konkurenata hrvatskom strategu Ivanu Leki na klupi Club Bruggea. Na Anderlecht, koji je odigrao katastrofalnu sezonu i trenutno je posljednji šesti u Ligi za prvaka, Kompany planira prenijeti novu nogometnu filozofiju.

- Završnica sezone nije mogla biti bolja. Živio sam na Etihadu svoj san. Jako sam puno naučio u posljednje tri godine pod vodstvom Pepa Guardiole. Svjedočio sam, analizirao i proučavao. Želim da moja nova momčad igra upravo ovako kako je igrao City. Želim podijeliti svoje znanje s budućim generacijama. Ovo nije zbogom - zaključio je jedan od najboljih svjetskih stopera prošlog desetljeća. 

Za City je u 11 godina ubilježio 360 nastupa te osvojio ukupno 12 trofeja na Otoku.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije