Zrinjski

Zbog svog dresa traže izmjene- na posljednja tri susreta kući bez bijelog dresa s lentom

09.05.2019.
u 07:10

Zrinjskom se u posljednje vrijeme na domaćem terenu nikako ne da odigrati neku prvenstvenu utakmicu u svom primarnom dresu - bijelom s crvenom lentom. Na posljednje tri domaće utakmice Premijer lige protiv Radnika, Slobode i Željezničara plemići su igrali u pričuvnoj opremi, u dresu koji uopće i nema svoju prepoznatljivu lentu.

Uputili žalbu

HŠK Zrinjski je poslao službeni dopis Nogometnom savezu BiH sa zahtjevom da u propozicijama natjecanja za sezonu 2019./2020. izmijeni članak 26. koji se odnosi na opremu igrača. Naime, prema aktualnim propozicijama natjecanja, pravo izbora boje opreme (ako se klubove ne usuglase) ima klub gost zbog čega HŠK Zrinjski u prethodne tri domaće utakmice nije mogao igrati u svojim bijelim dresovima, koji su tradicionalno prvi izbor našeg kluba. Zbog toga smo uputili zahtjev kako od sljedeće sezone u članku 26. jasno stoji kako klub gost uoči sezone mora poštivati prijavljenu boju sportske opreme (dres/šorc/štucne) kluba domaćina, javili su iz mostarskog kluba.

Nekorektni gosti

Osnovna boja opreme Zrinjskog je bijela, a gosti je na posljednje tri utakmice nisu poštovali.

U spomenutom članku propozicija inače stoji: “Ekipe na jednoj utakmici ne mogu igrati u istim ili sličnim bojama dresova. Ekipe su dužne usuglasiti boje opreme 72 sata prije termina utakmice, u skladu s prijavljenim osnovnim bojama. U protivnom, dresove će promijeniti domaća (prvoimenovana) ekipa. Ako jedna od ekipa ne poštuje prijavljene boje dresova, ista snosi odgovornost”.

Idući domaći susret Mostarci igraju protiv Tuzla Cityja 18. svibnja. Nadati je se kako će barem tada na posljednjoj utakmici u ovoj sezoni Mostarci pred domaćom publikom moći istrčati u svojoj prepoznatljivoj opremi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije