boćanje

Zbog vrućina odgođeno prvenstvo nastavlja se 10. rujna

sport...ljubuski...18.05.2011...bocarski dom teskera, bocanje, ljubuski-grude/crveni...  foto: zoran grizelj vecernji list
07.09.2016.
u 09:00

Umjesto 28. kolovoza, drugi dio boćarskog prvenstva - tri kola, počet će u subotu, 10. rujna.

Kako smo doznali od Ilije Tomića, povjerenika za natjecanje Boćarskog saveza Bosne i Hercegovine, razlog odgode su vrućine.

Tako su boćari prosvjetarima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji dali svojevrsni putokaz za odgađanje početka nastave.

Mora se reći kako za takvu odluku boćari imaju valjano opravdanje. Naime, većina klubova - Neum, Dračevo, Napredak Willa (Sarajevo) i Široki, ima otvorene terene. U stvari samo dva od trenutačno sedam prvoligaša imaju dvorane - Grude i Bura, dok mostarski Ante Rozić domaće utakmice igra u grudskoj dvorani.

Upravo je nedostatak dvorana, na Teskeri kod Ljubuškog dvorana je zatvorena zbog prenamjene u gospodarske svrhe, razlog što se nije prešlo na sustav igranja jesen - proljeće, što je Hrvatski boćarski savez učinio prije tri godine.

Podsjećamo, u 12. kolu Prve lige u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna, igrat će Neum – Grude, Bura – Široki, Napredak Wila – Dračevo, slobodan je Ante Rozić.

Inače, boćari Gruda sa 17 osvojenih bodova poslije jedanaest kola, četiri više od drugoplasirane Bure, na korak su do obrane naslova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?